Ocjena teme:
  • 0 Glas (ova)- 0 Prosječno
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
zaraza
#1
Možete li mi molim vas reći da li je nositelj neaktivnog HBV zarazan?
Odgovori
#2
Nisam doktorica Vince, ali sam također infektolog pa vam odgovaram da ne bi predugo čekali na odgovor.
Inaktivni nositelj HBV-a uvijek može imati malu količinu virusa u krvi te ga stoga treba smatrati mogućim izvorom infekcije i poduzeti mjere prevencije (cijepljenje, kondomi) za njegove bliske kontakte (ukućani, spolni partneri). Premda je zaraznost inaktivnog nositelja daleko manja od osobe s aktivnim hepatitisom ona ipak postoji.
Vjeran Čajić
Odgovori
#3
Nebi se htijel mijesati ali me zanima, kakav je odgovor na isto pitanje ali za hcv1a infekciju. S postovanjem Hcv1a fighter
Sad samo nastavi dalje..
Odgovori
#4
Hvala na odgovoru!!!
Odgovori
#5
Kod HCV infekcije ne postoji stanje inaktivnog nosilaštva. Dakle, ako netko ima detektabilan virus u krvi onda on ima i hepatitis i zarazan je. Ako je HCV nedetektabilan (nakon liječenja ili rijeđe spontano) onda ta osoba nije zarazna.
Vjeran Čajić
Odgovori
#6
Puno vam Hvala, postovani!
Sad samo nastavi dalje..
Odgovori
#7
postovani dr, da se prikljucim raspravi.... znaci li to da ja, kao osoba koja je negativna od 12 sedmice terapije, pa evo vec trecu godinu nakon terapije, ne treba da strahujem da je moguce da prenesem zarazu nekome ko nakon mene sjeda na stomatolosku stolicu ili slicno?
Odgovori
#8
Odgovor na posljednje pitanje je: Ne, ne trebate strahovati. HCV virus nema mogućnosti latentne, inaktivne infekcije i ako ga nema u krvi to znači da ga nema niti u ostatku organizma. A to pak znači da onda ne možete biti izvor HCV infekcije.
Vjeran Čajić
Odgovori
#9
hvala Vam za odgovor. divno je cuti kako ipak nisam izvor infekcije  Big Grin
Odgovori


Skoči:


Korisnika pretražuje ovu temu: 1 Gost(iju)