Ocjena teme:
  • 0 Glas (ova)- 0 Prosječno
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Svjetski dan borbe protiv hepatitisa - 19. svibnja
#1

Savez oboljelih od hepatitisa podržava globalnu inicijativu i u sedam hrvatskih gradova obilježava Svjetski dan borbe protiv hepatitisa, koji se od ove godine obilježava 19. svibnja.

http://www.net.hr/infocentar/page/2008/0...06006.html
You can't reason yourself back into cheerfulness any more than you can reason yourself into an extra six inches in height.
Odgovori
#2
I u Srbiji je obelezen svetski dan borbe protiv Hepatitisa...

Bilo je omoguceno besplatno testiranje u mnogim institucijama...


Medjutim nije dovoljno dobro propraceno u smislu da se prica o najgorim stvarima - otrkiva se kasno u najvecem brojem slucajeva, 'tihi ubica' (i B i C), nastaje ciroza i smrt.... a NI JEDNOM nije receno kako se prenosi!

Prosecno svaki 12. covek na planeti je zarazen ili B ili C virusom! I sta sada neko ko to cita, moze da se prestravi a nema pojma kako se dobija Hepatitis generalno, kako B a kako C...  :uglystupid2:
.ı|ı.ı|ı.
Odgovori
#3
Majo, nisam bio siguran da li postoje paralelno dva datuma obiljezavanja dana borbe protiv hepatitisa. Sad vidim da je ipak samo jedan pa bi bilo dobro da se promijeni datum u zaglavlju stranice foruma, gdje jos uvijek pise da je to 1. listopada. Wink
Odgovori
#4
(05-20-2008, 05:39 PM)damir link Napisao: Majo, nisam bio siguran da li postoje paralelno dva datuma obiljezavanja dana borbe protiv hepatitisa. Sad vidim da je ipak samo jedan pa bi bilo dobro da se promijeni datum u zaglavlju stranice foruma, gdje jos uvijek pise da je to 1. listopada. Wink
To sam i ja pomislila, ali izgleda da je jucer bio 'dan borbe', a ovaj drugi je 'dan svjesnosti', tako da je hep dobio dva dana u godini. Koliko je oboljelih trebao bi dobiti i svoj tjedan u najmanju ruku.
Na Dnevniku je bio petominutni prilog, onako na brzaka, ali uspjeli su pokriti najbitnije. Najvise mi se svidjalo sto je dr-ica Vince rekla o razmjerima neznanja i zanemarenosti ove bolesti, pogotovo unutar struke.
You can't reason yourself back into cheerfulness any more than you can reason yourself into an extra six inches in height.
Odgovori
#5
Zao mi je da nisam vidio prilog. Naime, dr. Vince je bila prva osoba kojoj sam se obratio (onako nasumce) kad sam doznao da sam hep C pozitivan.....
Odgovori
#6
Dakle, od ove godine Svjetski dan svjesnosti se obilježava 19. svibnja.
16. svibnja je održao simpozij s temom virusnih hepatitisa. Opet jako kasnim, sve znate. Ali bili smo tamo i hvala Mare što je uspjela doći  Confusedmitten:
Slike: http://www.abchepatitis.hr/component/opt...Itemid,18/
Where is my Mind?
http://profile.to/ivazdunic/
Odgovori
#7
Približava se 19.svibanj.Hoće li se održati u ZG kakvo predavanje,seminar,simpozij, radionica ili nešto slično???Može li nas predsjednik udruge,tajnica ili netko treći obavijestiti o aktivnostima i događanjima (ako ih ima??).Bilježim se s štovanjem i unaprijed zahvaljujem!! :crazy2:
Odgovori
#8
Simpozij o virusnim hepatitisima sa bodovanjem za liječnike održava se 15. svibnja u Klinici za infektivne bolesti "Dr. Fran Mihaljević". Mislim da nije otvoren za javnost: http://www.bfm.hr/hrv/events.aspx?id=629

Naša udruga povodom 19. svibnja organizira aukciju slika u četvrtak, 14. svibnja na Rokovom Perivojiu 4. Obavijest je na glavnoj stranici udruge.

Svi ste pozvani Smile

Treat the earth well: it was not given to you by your parents, it was loaned to you by your children. We do not inherit the earth from our ancestors, we borrow it from our children.
Odgovori


Skoči:


Korisnika pretražuje ovu temu: 1 Gost(iju)