Ocjena teme:
  • 0 Glas (ova)- 0 Prosječno
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Hepatitis b
#1
Postovani, 2003- e godine u trudnoci mi je otkriven hbv. Dijete je po rodjenju primilo imunoglobulin i uredno vakcinisana, u medjuvremenu je i testirana par puta i ima samo anti hbs +. Ja sam 2009- e godine prvi put radila pcr i najveci broj kopija bio je 472 kopije. Iz odredjenih razloga prethodih 5 godina nisam isla na kontrole. U julu sam ponovo otisla i dr je trazila dosta pretraga a rezultati su
Hbsag reaktivan 70.64 ( ref vrijednost >1)
Hbeag nereaktivan
Anti hbe reaktivan 0.04 ( ref vrijednost <1)
Anti hbc igm nereaktivan
Anti hcv nereaktivan
Hiv ag/at nereaktivan
Fibroscan je pokazao f 0, i stetozu 2
Pcr hbv dna < 6× 100000 ^0
Nalazi alt, ast, ggt, albumini, ukupni proteini, kreatinin, alkalna fosfataza, kks, se, urea, fe su svi u granicama normale. Jedino je fibrinogen 4.3 ( a za referentnu vrijednost pise da je do 4).
Doktorica infektolog kod koje idem je pomalo stura na informacijama, pa vas molim da mi vi odgovorite
Obzirom da je vec 15 godina proslo kako je otkriven hbv da li postoji ikakva sansa dadodje do serokonverzije iz hbsag u anti hbs?
Receno mi je da je viremija jako niska, ali da li sam ja jos uvijek infektivna?
Kolika je zapravo visina ovog titra hbsag?
Rekli su mi da ja nisam za terapiju vec samo da se redovno kontrolisem, ali da li postoji ikakav nacin: lijekovi koje bih eventualno sama finansirala pa da izbacim virus?
Treba li se moja cerka dodatno revakcinisati?
Svjesna sam da je kod mene hronicni hbv ali tesko se borim psihicki sa tim. Imam 37 godina i cim neko sazna za moj hbv jednostavno se skloni i distancira...
Unaprijed hvala na odgovoru
Odgovori


Skoči:


Korisnika pretražuje ovu temu: 1 Gost(iju)