Ocjena teme:
  • 0 Glas (ova)- 0 Prosječno
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Kako?
#1
Zdravo društvo.
Hepatitis C , genotip 1a imam već dugo godina. Kako uopće ne pijem alkohol, jetra mi je u rellativno dobrom stanju. Malo je masna, ali neku ozbiljniju cirozu nemam. Transaminaze su mi na gornjoj granici normale, koji put malo iznad - bod ili dva. Interferonske terapije me oduvijek strah, naročito otkad mi je jedan znanac od nje dobio leukemiju, susjeda završila u ludari itd. Ne bih ja to.....
Kad se na našoj listi lijekova pojavio Harvoni, jako me razveselio, ali ubrzo je uslijedilo razočaranje. Doktori kažu da mi je jetra još u predobrom stanju za tako skup lijek, ima - kažu - bolesnijih, a zdravstvo nema novaca da ga plati svima koji su bolesni. Kažu mi da moram pričekati dok dobijem cirozu, pa će mi ga onda prepisati.
Meni se ciroza ne dobiva, mislim da je tada prilično kasno, da je smrt tada već blizu. Da znam kako nabaviti generik, odmah bi. Znam da je Ninanina tu navodno mogla pomoći, ali na PM ne reagira, a zadnja aktivnost na forumu joj bila davno. Možda više ni ne čita, a ne samo da ne piše. A možda se s njom dešava nešta drugo, ne znam......
Ako netko ima neki dobar savjet, ili možda vezu za generik u Zagrebu neka mi se javi - jali odgovori na forumu, jali privatnom porukom. Ne plivam u lovi, ali ozdraviti mi vrijedi više nego šta - izgleda - košta jedna generička terapija. U Indiju, pa ni u Egipat momentalno ne mogu ići, imam previše problema koje moram riješiti, imam ih k'o u priči - a snage sve manje, samo spavam po cijele dane i ne mogu ništa. Osjećam da se svijet ruši na mene.....Pomagajte!
Odgovori
#2
Aj malo se  trgni,to ti govori neko ko ima ustanovljenu cirozu F4,a virus sam makao sa Harvonijem,ali originalnim,dobijenim od fonda CG.

Bio sam i ja u shoku kad mi je pri kraju terapije na fibroskenu ustanovljeno to F4,ali samim nestankom virusnih MAJMUNa nadam se po prichi i ovdashnjih i doktora sa neta da će stanje moje jetre biti bolje.

E sad,jedna lijepa vijest za tebe,poshto pratim milion foruma i sajtova vezano za sve ovo,vidio sam da na Fb ima neka grupa iz Srbije koja lijek nabavlja za relativno shto se zdravlja tiche male pare,do 950eura je najskuplje valjda,ako ti nije muka pitaj chlana Micek,njemu sam dao link,ako to sve ne upali imam ja kontakt u BG kod pouzddane cure koja ti lijek moze nabaviti ali malo skuplje.
Pozdrav.
Odgovori


Skoči:


Korisnika pretražuje ovu temu: 1 Gost(iju)