Ocjena teme:
  • 0 Glas (ova)- 0 Prosječno
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Novi na forumu
#1
Pozdravljam sve forumaše! Evo tek sam se registrovao, pa da se predstavim, odnosno moju bolest  Smile
Imam 28 godina i već dvije godine znam da bolujem od hroničnog hepatitisa B.
Liječenje sam počeo sa 100 miliona kopija, pegasysom, zatim Zeffixom, pa sada Zeffixom sa Hepserom, a trenutno stanje virusa je 62 hiljade. Tokom liječenja se osjećam dobro, nemam nikakvih problema... Eto toliko za početak.....  8)
Odgovori
#2
I ja imam kronični b, pa već jedno 17 godina. Transaminaze su mi u granicama. Kako si došao do hepsere.?Molim savjet. Moj dr.opće prakse je malo neimformiran o tome. Jesi li bi na biopsiji?
Kakve su ti bile transmainaze?
Ja se hoću liječiti, a stalno se vrtim u krug.
Moram početi!!!
Odgovori
#3
Kod nas u BiH sam je dobio besplatno, ali tek kad sam prošao terapije pegasysom i zeffixom, a viremija je i dalje bila visoka. Inače ako nema na recept, može se kupiti u Njemačkoj i košta oko 650 eura. Biopsiju nisam radio, samo ultrazvuk, a transeminaze su mi cijelo vrijeme ok. A što se tiče tebe, što prije počneš to bolje, jer kada sam ja otkrio HBV imao sam 85 miliona kopija, a tri mjeseca posle, kada sam počeo terapiju preko 100 miliona. Znači za tri mjeseca dok sam čekao na početak terapije broj virusa se umnožio za vieše od 25 miliona.
Sretno!
Odgovori
#4
Moze li mi lijekove prepisati dr.opce praxe ili moram nekuda dalje.kakavi ti je bio uzv.jesi li imao kakve simptome kronicnog b.koliko imas godina. Ja 38.
Odgovori
#5
Samo ih specijalista-infektolog može prepisati. A doktor opće prakse te treba uputiti njemu, pa će ti on sve dalje reći šta i kako. Imam 29 godina, a UZV sam radio i to i nije neki pokazatelj, najvažniji su markeri hep b, i PCR. Tu se sve vidi i sve bude jasno ko dan, a posle ako bude potrebe radi se i biopsija jetre.
Odgovori
#6
Hvala lijepo.

Obećajem svečano zbog svoje djece da ću ovaj put istjerati do kraja !!!
Odgovori
#7
Pozdrav renata i dell,

i ja već duže od 10 god. znam da sam hbv+, ali do sada nisam koristio nikakvu terapiju. Specijalista kaže da je stanje dobro i da nema potrebe za terapijom, jer bi bila veća šteta nego korist od nje. Naime, čest je slučaj mutacije virusa pa lijekovi više ne bi djelovali, a možda će za to biti potrebe ako se stanje pogorša (nadam se da neće). Preporuka je zdrav život i redovite kontrole. Najveći broj kopija je bio nešto manje od 100.000, nakon čega je naglo pao na oko 1.500 i sada se kreće oko tog broja.  Na biopsiji sam bio i nalaz je također bio ok, specijalista mi je rekao da se stanje jetre bitno ne razlikuje u odnosu na stanje kod osoba koje nisu zaražene. Eto, čini se da se s virusom ipak može ostvariti neki suživot.

dell, nije mi jasno kako si od jučer do danas ostario godinu dana?  Wink
Odgovori
#8
Hahahah, na granici sam, uskoro će mi rođendan, pa bilo 28 ili 29, svejedno je, bitno ne mijenja stvar  ;D ;D
A što se tiče života sa HBV-om, može se, mada meni lično predstavlja poteškoću to, da sve što lijepo izgleda za jesti - nije dozvoljeno  ;D a ja sad, kad sam započeo sa terapijom tjeraću dok se može, pa šta bude....
Odgovori
#9
Slažem se, i 28 i 29 su super godine - uživaj u njima  Smile

A što se terapije tiče, svakako si u pravu, izdrži do kraja i obznani nam ovdje, ako na kraju rezultat hbv dna testa bude negativan.
Nadam se da hoće, na dobrom si putu  Wink
Odgovori
#10
Hvala na podršci  O0 I sam se nadam da će na kraju biti negativan, a ako bude, javim vam... Uskoro trebam na neku kontrolu, pa možda mi i promijene terapiju, vidjećemo...
Odgovori


Skoči:


Korisnika pretražuje ovu temu: 1 Gost(iju)