Ocjena teme:
  • 0 Glas (ova)- 0 Prosječno
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
SILYMARIN
#1
Nisam znao gde da postavim ova pitanja ,pa sam mislio da je najbolje ovde, nadam se da nisam pogresio a ako jesam molim moderatore da ga prebace gde mu je mesto .

Vec dugo vremena pijem Silymarin ali mislim da mi plastika od kapsule smeta na zeludac ,pa bih zamolio da mi neko kaze kako najbolje da pijem Silymarin a ada plastiku ne gutam.

Drugo pitanje ; koliko dugo mogu piti Silymarin kapsule 2x2 dnevno .

Pozdrav svima .
Odgovori
#2
Ja imam biljku sikavicu. Osušenu. Pijem ju kao čaj. Kada dođem kući napisat ću ime travara od kojeg sam kupila (na sajmu u Gudovcu).
Što se tiče pijenja, mislim da sve ovisi u stanju jetre. Ako je loše,mislim da možeš piti tu dozu.
Ali brzo ode kutija. Mislim da je bolje u čaju.

Pozdrav
Odgovori
#3
http://www.glas-slavonije.hr/vijest.asp?...STI=145114

Matija Bertović iz Bukovlja kod Slavonskog Broda bavi se uzgojem sikavice

Pozdrav
Odgovori
#4
Eto baš taj !!!
Odgovori
#5
I još jedan OPG-VAŠAREVIĆ
Slatina, Kreminac 120
Tel-fax 033/555698
Mob;098 8379 204

Pozdravac !!!
Odgovori
#6
Sikavica je jedna bogom dana biljka za jetru i nazalost jedino s čim se mi koji imamo B možemo lječiti. Meni poslje pijenja silimarina recimo mijesec dana( ali doza mora biti bar 400miligrama djjelatne tvari)) uvjek pobiljša krvnu sliku i jetreni enzimi dodju u normalu. Nazalost je preskupa i čim je prestanes pit kod mene se recimo ggt udupla. Preporučam je svakom. Jedna samo primjedba da kad se pije Silimarin nesmije se piti ni kap alkohola ili bilo sta sta unistava jetru jer onda djeluje kontraproduktivno.
Frano Petrić
Odgovori
#7
E da, nemože se čajem od sikavice ništa postići jer da bi se dobila jedna kapsula sa recimo 150mg djelatne tvari silimarina morao bi popit 20 čaša čaja. Neće naravno škoditi čaj ali od njega nema vajde neke. Najviše djelatne tvari na biljci ima u sijemenkama i iz njih se ekstrahira silimarin. Postoje čitava polja sikavice kod nas koja se uzgajaju za Belupo. Pošto ima 12 vrsta sikavice u divljini samo dvije su ljekovite.
Frano Petrić
Odgovori


Skoči:


Korisnika pretražuje ovu temu: 1 Gost(iju)