Ocjena teme:
  • 0 Glas (ova)- 0 Prosječno
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Momčad sa 14 700 000 igrača
#1
Imam hep C oko 18 god. Genotip 1.
Na kraju terapije starim interferonom 9 mj. 2000 god. imao sam oko 800 000 kopija virusa.
Prije startanja ove nove terapije (180 mg pegaza + 1000mg ribavirina) pcr mi je bio 14 700 000 kopija virusa. Iznenadio sam se sa ovom novom momčadi.
Znam da im nije broj uvijek stabilan i da uvijek varira ali me zanima dali je itko na ovom forumu sa momčadi iznad 10 i više milja uspješno završio terapiju,jer tražeći do sad nisam uspio nać nešto detaljnije.
Ovo me zanima jer mi je sljedeći tjedan 12-ta inekcija i radim pcr. pa sam malo nervozan glede ovog broja.
Inače svo vrijeme koliko imam hep krvna slika i transaminaze su ok,osim ALT-a koji je bio oko 90. fibroza 3 kao i prije 15 god.
Sad mi je krvna slika razbucana u skladu sa terapijom,a transaminaze su nakon 8 inekcija sve uredu.


Odgovori
#2
pozdrav! ne bih o broju kopija jer je vec dobro poznato da broj kopija ne igra pretjerano veliku ulogu kad je u pitanju ishod terapije. rekla bih samo da to sto su aminotransferaze "u redu" jeste samo po sebi jako dobra vijest, narocito nakon 8me injekcije, i na vasm mjestu ja bih bila puna optimizma za dobar pcr nakon 12 nedjelja! sretno i javite sta se dalje desava!
Odgovori
#3
Hvala za optimizam. Ionako kad sam pristupio terapiji jedva sam čekao da virus uhvatim za rogove.Bilo je više dosta i njegove zahebancije.
Ali uvukao mi se crv sumnje za broj kopija,a evo i zašto:
Pomorac sam i zadnjih 10 tak god na moru sam godišnje bio i po 8 mj. Povremeni godišnji pregledi naznačavali su uvijek alt oko 90 do 105.
Ostalo bi bilo u granicama. Tješio sam sam sebe da je sve ok zasad,jer stresan i težak je to posao. e sad 15.02. prije ponovne biopsije trombociti -118,alt - 84.
Na početku terapije 26.04. trc 148, alt 73. ovako nizak alt nisam ima ko zna koliko. e sad ovo pripisujem dužem ostanku i odmoru kod kuće.
13.05. 3 sedmice nakon početka terapije trc pali na 71, alt na 55. leukociti 3.1 ostalo ok ili vrlo blizu ref. vrijednostima.
14.06. trc 57. dobro su pali! ast - 20, ggt - 17 , i alt - 28. Kažem sebi: pa ove transaminaze nemaju ni zdravi ljudi. ostalo je bilo i dalje vrlo blizu ili u ref.vrijednostima,da sad sve neprepisujem.
Otišao sam zadovoljan kod spec. i pitam ga za vrijednosti, on mi kaže da je kod mene bitan genotip. i viremija.
Za genotip znam da nisam moga dobit goreg ali za viremiju mi je bilo malo čudno,jer sam čuo da lijek ruši i ogromne viremije.
Ma dobro znam da ih i podiže i da je ovo poprilično individualno,ali eto malo sam zbunjen više od svega pa da to podijelim i sa vama.
 


Odgovori
#4
Igrala je i Barca na Poljudu pa je bilo 0:0. Kod mene je rezultat Domaći - Gosti  1:0. Mala ali slatka pobjeda.
PCR-a nakon 12 tjedana je Negativan.
AST- 17, ALT- 21 , GGT-16. 
Želim samo reći da vas razne brojke ne smiju izbaciti iz takta bez razloga.I da ustrajete ma koliko teško bilo.
Idemo dalje...

Odgovori
#5
Trombociti su ti sami po sebi tako ispod granice ili su pali tijekom terapije?jer ja bolujem od trombocitopenije i imam hep.c 1b pa mi je prosle godine ukinuta terapija je feron jos rusi trombiće sam po sebi tako da nakon prve injekcije game over s tom terapijom jer su mi trombići pali na 8...
Keep ya head up
Odgovori
#6
Her Flick,
cestitam unaprijet- pa to je fenomenalno da si negativan! Bolje nego sestica na lottu!
Nastavi obavezno terapiju 48 nedelja, ne prekidaj NI POD RAZNO!
Pozdrav
Odgovori
#7
Her Flick javi seeeeeeeeeee!!! kako stojiš?
Keep ya head up
Odgovori
#8
poz
evo ja iman hepatitis c 20 godina 16 miljona kopija mijesec dana terapije u startu temperatura 39,5 posli sve više manje ok kad ono prije dva dana tupa bol na lijevoj strani ,čudna nije jaka ,smeta i ćini me nesigurnim,za dva dana idem doktoru izvadio sam kks krvnu sliku i jao GGT-110 nikad nije bija toliki uvik se vrti negdje oko 80,ne pijem i prvo što mi pada napamet je žuć.
Tako je dobro krenulo a sad ovo nadam se da me neće omesti.
Dali ste vi imali takvih problema.
Pozdrav sa Brača.
Odgovori


Skoči:


Korisnika pretražuje ovu temu: 1 Gost(iju)