Ocjena teme:
  • 0 Glas (ova)- 0 Prosječno
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
SAMe, Ursofalk, aromaterapija, ciroza
#1
Prenosim sa foruma.hr

Za cirozu su s određenim uspjehom korišteni: SAMe (S-adenozil metionin)-1200mg dnevno kod alkoholne ciroze,fosfatidil-kolin 900mg dnevno,te ursodeoksikolna kiselina (dobiva se na recept) kod slabijeg lučenja žuči (primarna bilijarna ciroza).
Kordiceps,artičoka i kurkuma su biljke koje se koriste za zaštitu jetre i raznih oboljenja.
Aromaterapija nudi pomoći u vidu eteričnih ulja limuna,paprene metvice,ružmarina verbenon i sjemena mrkve koja regeneriraju i detoksificiraju jetru dok ledum djeluje i antinekrotično (sprečava odumiranje tkiva).Uzimaju se oralno.
Ja sam primijetio na sebi da kad se hranim zdravo i kad mršavim da se puno boje osjećam,a vrijednosti jetrenih enzima drastično opadaju.Niti jedan preparat nije mnogo pomagao,ako nisam pazio na prehranu.Kod mene povećanje konzumiranja povrća i voća,a značajno smanjenje žitarica,crvenog mesa i masnoća (suhomesnati proizvodi,sirevi,majoneza) dovodi do značajnog poboljšanja no kod mene nije u pitanju ciroza već samo *NASH.Nažalost još se borim sa velikim viškom kilograma.

* nealkoholna steatoza jetre - "masna jetra"

Evo kratkog teksta o SAMe tu:

http://bib.irb.hr/prikazi-rad?chset=ASCII&rad=341633Treat the earth well: it was not given to you by your parents, it was loaned to you by your children. We do not inherit the earth from our ancestors, we borrow it from our children.
Odgovori
#2
Sve pročitala.Svaki dan sam na ovom forumu (zapravo to mi je Jedini) i ne znam je li to za moje mentalno zdravlje baš jako pametno.???!! Hvala na svim linkovima koje nesebično dijelite s nama ostalima. MIslim na Vas (bez ikakvih primisli,gđo Iva)i
Čvrsto stišćem dlanove!! pozdrav, :crazy2:
Odgovori
#3
Aromaterapija, jedna preporuka sa druog foruma kojeg pratim Smile Sretno !
Odgovori


Skoči:


Korisnika pretražuje ovu temu: 1 Gost(iju)