ABCHepatitis.com.hr

Puna Verzija: Novosti u lijecenju hepatitisa
Trenutno pregledavate 'svijetlu' verziju foruma. Pogledajte punu verziju sa odgovarajućim formatiranjem.
Stranica: 1 2 3
Ne znam koliko vas je procitalo ovaj clanak u Jutarnjem listu pa ostavljam link:
http://www.jutarnji.hr/clanak/art-2008,4,30,,117829.jl
Citat iz gornjeg clanka:
Njezin primjer najbolje govori zašto su liječnici i na EASL-u inzistirali na ranom otkrivanju i liječenju jer samo se tako može izbjeći inače neizbježna ciroza jetre, potom rak i konačno smrt. Naime, uspjeh liječenja hepatitisa C pegiliranim interferonom je oko 60 posto, s tim da je lijek uspješniji kod genotipa 2 i 3 kod kojeg se izliječi čak oko 88 posto bolesnika, dok je kod genotipa 1 izlječenje 40 posto, kaže prof. dr. Rajko Ostojić, gastroenterolog s KBC-a Zagreb koji je također sudjelovao u radu kongresa.

Kad sam odlucivao za terapiju prije godinu dana, dobio sam informaciju od lijecnika da se genotip 1 lijeci uspjesno u 50% slucajeva. Znaci li ovo da je u godinu dana virus mutirao i postao rezistentniji na ovu dvojnu terapiju ili su u pitanju statistike..... :-\
Mogu samo reći na ovo što si naveo  >Sad,
a na ostalo iz članka  Smile.
Statistike pusti to.
Ja koliko primjecujem ovdje su isli malo vise da isprepadaju ljude .

jer samo se tako može izbjeći inače neizbježna ciroza jetre, potom rak i konačno smrt.

Mozda me i auto sutra pukne na ulici svaki dan vozim.
Ebem mu vise strah.
Sto mene sad zbunjuje u ovom tekstu.Niko ne spominje da neke jetre ne reaguju na izljecenje i dalje idu gore u fibrozama.
Valjda se zato radi biopsija 2 godine poslije terapije.Zar ne??
Nisam cuo da se ovdje radi nova biopsija dvije godine poslije terapije. Doduse, ja bas i nisam mjerodavan za to jer mi nije radjena ni prva zbog poremecaja zgrusavanja krvi tako da o svojoj eventualnoj fibrozi ne znam nista.....
nesto rekose od 2god. do 5 god.
Necemo slutiti nista.Znas kako je to kod hcv nova bolest nema niko pojma kako i sta se tu desava.
To je mene izludilo na pocetku tj saznanju da imam i tek kad sam se prikljucila ovdje.
Niko nemoze da mi garantuje da je to izljecenje necemo o tome .
Necemo o tome. Samo pozitivne misli, pozitivna energija i bit ce sve OK. Ljudski organizam je jos uvijek jedan veliki misterij sve u svemu, i svatko reagira na svoj nacin. Odredjene zakonitosti postoje, ali to nije tako egzaktno kao u tehnici npr. To bi se u medicini mislim moglo nazvati fuzzy logic.
Bas tako .Nisam znala da imas problema sa zgrusavanjem krvi .sht''.
Ima biopsija jetre za ljude sa slicnim problemima nasla sam kako se zove

Transvenous Liver Biopsy
ili  Transjugular Liver Biopsy

sad sam s terapijom gotov - idemo dalje. Mislim samo pozuitivno, a ne daj Boze da ne uspije, eto novi lijekovi su na pomolu  O0
znam samo da nas imam mnogo ovde na forumu sa genotipom 1, mnogi su se uspjesno i lijecili tako da.... ne mislim da virus mutirao nego mislim da je u pitanju bahatost ljekara koji bas i ne paze svaki put o tacnosti statistika koje iznose u javnost. izljecivost za gen 1 je od 48%-52% a sigurna sam da na ishod terapije djeluje citav drugi niz faktora koje necu sada navoditi.
ni meni nije poznato da se radi kontrolna biopsija 2 godine nakon terapije, bar meni to niko nije spomenuo.... posmatra se PCR kroz period od 5 godina, i ako nakon tog perioda ostane negativan, mnogi hepatolozi napisu "izljecen" u nalazu.
Stranica: 1 2 3