ABCHepatitis.com.hr

Puna Verzija: black&white
Trenutno pregledavate 'svijetlu' verziju foruma. Pogledajte punu verziju sa odgovarajućim formatiranjem.
08.10 poslednja inekcija
15.10 poslednje 2 tablosa
17.10 prvi pcr
02.11. rezultat negatian


danas saznajem da ipak necu moci da udjem u besplatan program za vestacku oplodnju ni u jednoj drzavnoj inst., izasao novi zakon ili ti nova crna lista.
kazu
jednom hep c
zauvek hep c

ceo dan sam u soku
>Sad ???...
Čisto da te utješim.... Frendica koja živi u Beču mi veli - ista stvar. To su opća pravila, izgleda (nisam upoznata baš sa tematikom)... Jedan par što je bio u programu, upravo izletio jer se otkrilo da on ima hcv... Isto kao što ljudi koji imaju neg PCR, a poz. antitijela ne mogu biti davatelji ni organa ni krvi (jedino mogu donirati organ hcv+ osobi)
kakvo sranje. no beyond draga, ipak ti valjda ostaje ona opcija da platis vjestacku, zar ne? znam da je jako skupo, ali jbg, kad nesto zelis, nadju se u novci. bitno da si ti nama negativacccccccccccccc!  O0
Bas mi je krivo.Sve oni nadju svugdje samo da skinu sa drzavnog fonda..
Uzas  :tickedoff:
Sto kaze bluka vazno da si negativna
Nemrem vjerovat... sad mi odnekud ispalo iz glave da sam čitala, u onim textovima o globalnoj zavjeri - većinom glede&u svezi drastičnog smanjenja broja stanovništva - da su ili izmislili HCV i HIV, ili da namjerno nisu provjeravali transfuzijsku krv na to, kako bi se zarazio čim veći broj stanovništva. E sad, kad čujem za ovo gore, mislim da možda tu nečega i ima. Ma kako su samo tu kod nas dijelili nekontroliranu krv, a davno se znalo za non-A non-B hepatitis!?
Danas sam baš opijena srećom jer sin (6 god.) NEMA moj HCV. Kažu da je "samo" 5% šanse da virus pređe s majke na dijete, i to kada je aktivan, tako da ne razumijem zašto... no, Beyond, kako idu stvari od prije 1,5 godine?
Beyond, to je ružno ali je to razumna praksa. Nijedna krv koja je dokazano bila u kontaktu s patogenima (anitijela) se ne koristi. Ne znam da li je to korektno što se tiče umjetne oplodnje  :bo:

Tazi, krv davatelja koja je bila sumnjiva na non a non b se nije dalje širila. Pokušaj shvatiti da nema 100postotne sigurnosti u ničemu na ovome svijetu. Što misliš da je bila globalna zavjera u svim labosima svijeta? Da su tete iz transfuzije  pristale svjesno širiti zaraze? Da su ignorirale vlastite testove i lažirale rezultate? Tko je to i kak organiziral a da ne procuri?

HCV postoji oko 500 godina, izgleda da je prešao sa majmuna na čovjeka prije dvjestotinjak. Dokazan je u leševima starijim od 200 godina. Valjda je to istina. Iako, ne znam kao ni ti. Zanimljivo je to sve al ne pomaže onima koji su već bolesni. A HIV je pak sasvim druga zvijer. Ak uopće je...

Tko zna čega sve još ima u navodno zdravstveno ispravnoj krvi. Al dok spašava živote u akutnim stanjima, to je sekundarno, zar ne? Jehovini svjedoci odbijaju krvne pripravke i štošta, baš me zanima kakav je njihov epidemiološki status vezano uz virusne hepatitise.
Naravno da nije bila zavjera u SVIM labosima svijeta!!!
...ali tu i tamo nađem podatak kako se neki gadan virus našao u krvi ili cjepivima i raširio - ima o tome na internetu, koje cjepivo, godina, mjesto, koji sud, kolika odšteta... nisu patke (barem ne sve). Procurilo je, završilo na sudu, a da se po medijima vuče ime nekog prozivođača ljekova sa takvim optužbama - nemoguće da on nebi demantirao ( i tražio odštetu zbog rušenja ugleda).
A šta ima neki virus poput našeg raditi u tisućama cjepiva, neznam...

Grmi, gasim
Ček, ne kužim, gdje je u cjepivima virus poput našeg? Nema takvog cjepiva, ni sličnog.

Oslabljeni uzročnik jest cjepivo. Mislim, nema cjepiva bez neke oslabljene varijante uzročnika bolesti...To onda ne bi bilo cjepivo...Sad, o cijepljenju imam svoje mišljenje ali da ga treba zabranit, posebno kod odraslih i kod kroničnih bolesnika, za to nisam nikako.

To što pišeš o odštetama, bilo je slučajeva i biti će, da su raznim krvni pripravci bili kontaminirani. To su greške, ne zavjere. Al u cjepivima, tamo i trebaju bit oslabljeni virusi  :bo: Ponavljam se  :crazy2:

Da je igdje bilo zavjere i na manjoj skali kako insinuiraš, broj zaraženih bi bio puno veći.

Da megakompanije imaju utjecaj na politiku svugdje u svijet i kod nas, istina, al ništ novo. Zdravstvo nije nikakva iznimka.

Najveće ropstvo je kad si siromašan, onda te ne brinu velike priče. Tu bome postoji konsenzus svih nezainteresiranih u svijetu  :tickedoff: