ABCHepatitis.com.hr

Puna Verzija: JAKO DOBRE VIJESTI
Trenutno pregledavate 'svijetlu' verziju foruma. Pogledajte punu verziju sa odgovarajućim formatiranjem.
Stranica: 1 2 3 4
(01-26-2007, 03:18 PM)iva link Napisao: [ -> ]p.s. Kako znam da baš ne čitate obavijesti udruge, dupli post stavljam :coolsmiley: >Big Grin

Točno tako ali nisi u pravu, ja UVIJEK kad dolazim ođe, prvo slijećem na glavnu stranicu, a ondak kliknem za u Forum.  Tak da sam svoj komentar ostavila tamo, DAJ BOŽE DA TAKO BUDE , evo figam, figam sve u 16.....  O0 O0 O0

Daklem naš HZZO ima dvije liste: skupih lijekova, koje nam oni financiraju, i - kako se zove druga lista?  Zbunila sam se.  Ovo, da je na listi skupih, to je zapravo dobro, jelda?  Znači da ONI plaćaju, a pacijenti ništa?  Sori malo sam zaboravila  :uglystupid2:
I sad je na listi HZZO-a pegilirani Wink.
Alii... Sve je do sad išlo preko bolničkog proračuna. I onda, netko dobije odobrenje, bolnica sva u dugovima i čovjek čeka :idiot2:.
A ovako bi u principu trebao lijek pratiti pacijenta :coolsmiley:. Direktno od HZZO-a novci. To je ta Lista posebno skupih lijekova. Naravno i ona će imati limite i liste će biti, ali ne bi trebalo toliko dugooo čekatiii O0
Ma neee nego je od prosle godine (il odkad?) na listi skupih lijekova, ali samo za genotipe 1 i 2, a za 3 u slucaju da stelijeceni konvencionalnim pa neizljeceni. Lista odn Fond za skupe lijekove funkcionira po principu da vise te ljekove ne financira sama bolnica iz svog proracuna vec Fond i zao se lakse dolazi do terapije. Ovo za genotip 3, dakle znaci, da se prosiruje lista indikacija za primjenu pegiliranog.
???
Ma na listi HZZO-a je.
ALI na Listi skupih lijekova - još nije!

Nego na "običnoj" koja ide preko bolničkog proračuna. Dakle, nekom se odobri liječenje, HZZO uplati novce na račun bolnice i onda ovisi o bolnici koliko se čeka!
A druga stvar je proširenje indikacija (2. odluka). Do sad su indikacija bili genotipovi 1 i 4, a 2 i 3 tek nakon neuspješnog liječenja konvencionalnim.

Evo opet link na dopise: http://www.abchepatitis.hr/forum/index.php?topic=81.0  :coolsmiley:
Ajme pa ja sam bila u totalnoj zabludi... :crazy2: Dakle, stvar je u tome da ce valjda biti manje liste cekanja, ali ostaje sve isto vezano uz indikacije? Znaci li to da onda mi neliječeni sa genotipom 3a i dalje nemamo mogućnost za pegilirani?  :-\
rokaaa, daj se malo naspavaj :2funny: :crazy2: (nisam ni ja puno bolja, hehe)

To su 2 odvojene odluke. I ta o proširenju indikacija je ISTO prošla - dakle i neliječeni genotip 3 bi trebali ravno na pegilirani Wink!!!
ministarstvo zdravstva za ovu godinu za peg interf. predvidilo je 40 milijona k pa koliko se pokrije kad se taj novac potroši opet lista samo puno kraća.
Događaji dana
Na listi HZZO-a i lijekovi za rak dojke i hepatitis C Piše: G. Jureško
Ivan Ljubičić
Ministar najavio uvrštenje novih lijekova na listu

ZAGREB - Gotovo je sigurno da će se u idućih mjesec dana na listi skupih lijekova Hrvatskog zavoda za zdravstveno osiguranje naći lijek za liječenje hepatitisa C, pegelirani interferon Pegasys, te Herceptin za liječenje HER 2 pozitivnog raka dojke u ranom stadiju bolesti.

Naime, povjerenstvo Ministarstva zdravstva smatra da će se na taj način unaprijediti terapija tih teških bolesnika, a za oba lijeka treba u fondu za skupe lijekove, u kojem u ovoj godini ima 200 milijuna kuna, osigurati oko 60 milijuna kuna. Tu vijest potvrdio nam je i ministar dr. Neven Ljubičić, istaknuvši da će struka napraviti smjernice za primjenu kojih će se liječnici koji propisuju skupe lijekove morati pridržavati. Te će se smjernice temeljiti na onima koje predlaže EMEA i američki CDC.

Upravno vijeće HZZO-a povećalo je i limite bolnicama linearno za pet posto, čime će se barem djelomično popraviti novčana situacija u bolnicama. Premda je u protekle tri godine izdvajanje za zdravstvo po stanovniku povećano sa 370 eura godišnje na 510 eura, to još uvijek nije dovoljno da se bitno smanji broj starih neplaćenih računa i bitnije poveća standard hrvatskog zdravstva. No, ministar naglašava da u terapijskom i dijagnostičkom dijelu hrvatsko zdravstvo nije na dnu europskih zbivanja već obratno - vrlo dobro prati novosti. 

Shvaćam samo da se nešto dobro kreće, pa evo još figa stiže O0

Zašto je roka sad u zabludi, hoće li ona skoro na put ili što?? :tickedoff: , u svakom slučaju još figa O0  O0  O0

Jesus, pa to su palčevi... :uglystupid2:, al je dobra volja bitna? valjda?
Sve OK s rokom Wink!
Ona je genotip 3, koji za sad nema pravo odmah dobiti pegilirani interferon. Nego tek ako ne uspije s konvencionalnim.
A ove dobre vijesti bi trebale to promijeniti, da može direkt na najbolju terapiju :coolsmiley: Smile!

Fige, fige... Ja velim fige! A ovo "palčevi", to mi je tako :uglystupid2:... palci valjda?!?! :crazy2:
Stranica: 1 2 3 4