ABCHepatitis.com.hr

Puna Verzija: Da li netko zna išta o interferonu i hpv?
Trenutno pregledavate 'svijetlu' verziju foruma. Pogledajte punu verziju sa odgovarajućim formatiranjem.
Naime,ima mjesec dana sam počeo s Pegasys-om. Hepatitis C sam i "pokupio" preko igle, a prije nekih 5 godina sam dobio HPV(kondilomi).
Što se tiče tih kondiloma,bio sam na tretmanima kod dermatologa,pa je to riješeno(vidljivi dio),i srećom,od tada se više nisu vratile. Dermatolog mi je rekao,a i tako sam informiran,da taj virus ipak ostaje pod kožom,iako su bradavice spaljene.
Mene zanima,ima li igdje informacija,da li ovaj interferon djeluje i na taj virus,vidim po netu,da se jedan drugi tip interferona(Aldara krema),koristi i za to.
Pitao sam infektologa,on kaže da ništa nije čuo o tome.


Čuo jesam da se Roferon koristio za to ali ne bih se upuštao u veliku priču jer nemam pojma.

Možda da nazoveš Imunološki ili -još bolje- infektivnu bolnicu 'Fran Mihaljević' u Zagrebu...ako ko ima informacije koje te zanimaju  onda bi ih trebali imat tamo.

Živio.Ma nekako mi sve frka zvat,frka mi je i pričat o tome,aj ovako na netu,anonimno još i nekako.
Malo vrtim film unazad,pa sad ne znam je li me to lupa interferon na emocije,ili radi savjest.
Onaj način života koji mi je i donio i HCV i HPV(i hepatitis B sam imao,ali on je prošao sam od sebe,srećom u nas nema AIDSa,vjerujem da bi i to pokupio),provede čovjek godine u omaglici od opijata,tek kad se skineš pa prođe neko vrijeme,pa počne razmišljanje,di sam i šta sam...
Pa shvatiš da imaš tešku bolest,koju trebam liječit godinu dana lijekovima malo blažim od kemoterapije,
pa shvatiš da si zarazan,da ne smiješ govorit da imaš HCV,a da ne govorim o traženju neke normalne cure.....
Dok sam se drogirao,taj HCV,je bio kao nešto normalno,svi smo se furali i svi smo to imali...
Pa,do vraga,kad sam ja dobio virus,tamo negdje između '90 i '92,nije ni medicina znala šta je to...

Jutros sam dobio Pegasus,očito je proradio Smile
I ja sam pokupio HCV na isti način na koji si i ti,za njega znam tamo negdje od '94-'95...a u tom sam trenutku već nekoliko godina bio u ofsajdu s drogama,tako da točan trenutak zaraze  ne mogu odrediti.

Onako,napamet i po nekim mojim sjećanjima...najvjerovatnije je to bilo negdje tokom 1992. ili '93,ali kako rekoh...vrag će ga znati ;tada (kako kažeš) o tome niko nije mnogo znao,niti se to spominjalo.

Mada...kad se sjetim stanja svog mozga i uopće pogleda na život u to vrijeme...i da sam znao ponešto,najvjerovatnije bi na sve odmahnuo rukom jer sam takav bio u svemu;neodgovoran,uvjeren da ću iz svega izać 'lišo' i bez posljedica.

HCV je bio sasvim očekivan bonus 'vožnje na takvo gorivo' no toga sam-nažalost-postao svjestan i ja tek kada sam se probudio iz svoga bunila i shvatio kako stvari stoje.

Jbg...kod nas bi u Dalmaciji stari ljudi rekli "vrati koko šta si pozobala"...drugim riječima,život uvik i za sve ispostavi račun Smile

U komunama po Italiji i Španjolskoj sam prvi put vidio ljude koji su zbog istih stvari uz hepatitis fasovali i HIV,tako da sam tada i Bogu dragom zahvalio šta kod nas toga nije bilo,ili barem ne u tolikim razmjerima.

Dica su me prominila i uvelike mi dala i volje da se -evo po drugi put-pokušam riješiti te napasti iz svog organizma...i žena mi je imala isti problem ko i ja,no pošto je ona bila genotip 3 sve je uspješno riješila dvojnom terapijom u roku 6 mjeseci.

Drži se,šta da ti kažem...moji su neki prijatelji također sa gen 1 uspili sa dvojnom...jbg ja očigledno moram grijehe okajavat malo duže Smile

Šalim se...tako je kako je...lutrija pa šta izvučeš....i valjda to tako treba prihvatiti.

Drago mi je da si se odlučio javit ovdje...i-ako smijem pitati-odakle si,kume?