ABCHepatitis.com.hr

Puna Verzija: Momčad sa 14 700 000 igrača
Trenutno pregledavate 'svijetlu' verziju foruma. Pogledajte punu verziju sa odgovarajućim formatiranjem.
Imam hep C oko 18 god. Genotip 1.
Na kraju terapije starim interferonom 9 mj. 2000 god. imao sam oko 800 000 kopija virusa.
Prije startanja ove nove terapije (180 mg pegaza + 1000mg ribavirina) pcr mi je bio 14 700 000 kopija virusa. Iznenadio sam se sa ovom novom momčadi.
Znam da im nije broj uvijek stabilan i da uvijek varira ali me zanima dali je itko na ovom forumu sa momčadi iznad 10 i više milja uspješno završio terapiju,jer tražeći do sad nisam uspio nać nešto detaljnije.
Ovo me zanima jer mi je sljedeći tjedan 12-ta inekcija i radim pcr. pa sam malo nervozan glede ovog broja.
Inače svo vrijeme koliko imam hep krvna slika i transaminaze su ok,osim ALT-a koji je bio oko 90. fibroza 3 kao i prije 15 god.
Sad mi je krvna slika razbucana u skladu sa terapijom,a transaminaze su nakon 8 inekcija sve uredu.


pozdrav! ne bih o broju kopija jer je vec dobro poznato da broj kopija ne igra pretjerano veliku ulogu kad je u pitanju ishod terapije. rekla bih samo da to sto su aminotransferaze "u redu" jeste samo po sebi jako dobra vijest, narocito nakon 8me injekcije, i na vasm mjestu ja bih bila puna optimizma za dobar pcr nakon 12 nedjelja! sretno i javite sta se dalje desava!
Hvala za optimizam. Ionako kad sam pristupio terapiji jedva sam čekao da virus uhvatim za rogove.Bilo je više dosta i njegove zahebancije.
Ali uvukao mi se crv sumnje za broj kopija,a evo i zašto:
Pomorac sam i zadnjih 10 tak god na moru sam godišnje bio i po 8 mj. Povremeni godišnji pregledi naznačavali su uvijek alt oko 90 do 105.
Ostalo bi bilo u granicama. Tješio sam sam sebe da je sve ok zasad,jer stresan i težak je to posao. e sad 15.02. prije ponovne biopsije trombociti -118,alt - 84.
Na početku terapije 26.04. trc 148, alt 73. ovako nizak alt nisam ima ko zna koliko. e sad ovo pripisujem dužem ostanku i odmoru kod kuće.
13.05. 3 sedmice nakon početka terapije trc pali na 71, alt na 55. leukociti 3.1 ostalo ok ili vrlo blizu ref. vrijednostima.
14.06. trc 57. dobro su pali! ast - 20, ggt - 17 , i alt - 28. Kažem sebi: pa ove transaminaze nemaju ni zdravi ljudi. ostalo je bilo i dalje vrlo blizu ili u ref.vrijednostima,da sad sve neprepisujem.
Otišao sam zadovoljan kod spec. i pitam ga za vrijednosti, on mi kaže da je kod mene bitan genotip. i viremija.
Za genotip znam da nisam moga dobit goreg ali za viremiju mi je bilo malo čudno,jer sam čuo da lijek ruši i ogromne viremije.
Ma dobro znam da ih i podiže i da je ovo poprilično individualno,ali eto malo sam zbunjen više od svega pa da to podijelim i sa vama.
 


Igrala je i Barca na Poljudu pa je bilo 0:0. Kod mene je rezultat Domaći - Gosti  1:0. Mala ali slatka pobjeda.
PCR-a nakon 12 tjedana je Negativan.
AST- 17, ALT- 21 , GGT-16. 
Želim samo reći da vas razne brojke ne smiju izbaciti iz takta bez razloga.I da ustrajete ma koliko teško bilo.
Idemo dalje...

Trombociti su ti sami po sebi tako ispod granice ili su pali tijekom terapije?jer ja bolujem od trombocitopenije i imam hep.c 1b pa mi je prosle godine ukinuta terapija je feron jos rusi trombiće sam po sebi tako da nakon prve injekcije game over s tom terapijom jer su mi trombići pali na 8...
Her Flick,
cestitam unaprijet- pa to je fenomenalno da si negativan! Bolje nego sestica na lottu!
Nastavi obavezno terapiju 48 nedelja, ne prekidaj NI POD RAZNO!
Pozdrav
Her Flick javi seeeeeeeeeee!!! kako stojiš?
poz
evo ja iman hepatitis c 20 godina 16 miljona kopija mijesec dana terapije u startu temperatura 39,5 posli sve više manje ok kad ono prije dva dana tupa bol na lijevoj strani ,čudna nije jaka ,smeta i ćini me nesigurnim,za dva dana idem doktoru izvadio sam kks krvnu sliku i jao GGT-110 nikad nije bija toliki uvik se vrti negdje oko 80,ne pijem i prvo što mi pada napamet je žuć.
Tako je dobro krenulo a sad ovo nadam se da me neće omesti.
Dali ste vi imali takvih problema.
Pozdrav sa Brača.