ABCHepatitis.com.hr

Puna Verzija: SVINJSKA GRIPA I CIJEPLJENJE
Trenutno pregledavate 'svijetlu' verziju foruma. Pogledajte punu verziju sa odgovarajućim formatiranjem.
09.01.10.   Starost: 6 h
Istraga o "medicinskom skandalu stoljeća"

Parlamentarna skupština Vijeća Europe na zasjedanju koje počinje 25. siječnja razmatrat će zahtjev za pokretanje istrage o tome što stoji iza pandemije nove gripe. Pokretač inicijative, predsjednik Odbora za zdravlje Vijeća Europe Wolfgang Wodarg, nazvao je pandemiju "najvećim medicinskim skandalom stoljeća".

Wodarg tvrdi da postoji zlatni trokut korupcije između Svjetske zdravstvene organizacije, velikih farmaceutskih tvrtki i agencija za zdravstvo, koje podvrgavaju milijune zdravih ljudi beskorisnoj injekciji čije posljedice nitko ne može sagledati.

Prema njemu, farmaceutske tvrtke utjecale su na znanstvenike i agencije koje se bave javnim zdravstvom da podignu na uzbunu svjetske vlade i time ih prisiljavaju na nabavu golemih količina beskorisnog cjepiva.

Dužnosnici Europske komisije, koji su svojedobno bili puni pohvala za cjepivo protiv nove gripe, kažu da će poduprijeti istragu.

Zahtjev za istragom je podnesen i time će se baviti Parlamentarna skupština Vijeća Europe krajem mjeseca, izjavila je predstavnica Odbora za zdravlje Europske komisije Nina Papadoulaki.

Zbog ovoga je danas naš ministar Milinović otkazao nabavu preko milijun doza cjepiva - zaključak ?