ABCHepatitis.com.hr

Puna Verzija: SAMe, Ursofalk, aromaterapija, ciroza
Trenutno pregledavate 'svijetlu' verziju foruma. Pogledajte punu verziju sa odgovarajućim formatiranjem.
Prenosim sa foruma.hr

Za cirozu su s određenim uspjehom korišteni: SAMe (S-adenozil metionin)-1200mg dnevno kod alkoholne ciroze,fosfatidil-kolin 900mg dnevno,te ursodeoksikolna kiselina (dobiva se na recept) kod slabijeg lučenja žuči (primarna bilijarna ciroza).
Kordiceps,artičoka i kurkuma su biljke koje se koriste za zaštitu jetre i raznih oboljenja.
Aromaterapija nudi pomoći u vidu eteričnih ulja limuna,paprene metvice,ružmarina verbenon i sjemena mrkve koja regeneriraju i detoksificiraju jetru dok ledum djeluje i antinekrotično (sprečava odumiranje tkiva).Uzimaju se oralno.
Ja sam primijetio na sebi da kad se hranim zdravo i kad mršavim da se puno boje osjećam,a vrijednosti jetrenih enzima drastično opadaju.Niti jedan preparat nije mnogo pomagao,ako nisam pazio na prehranu.Kod mene povećanje konzumiranja povrća i voća,a značajno smanjenje žitarica,crvenog mesa i masnoća (suhomesnati proizvodi,sirevi,majoneza) dovodi do značajnog poboljšanja no kod mene nije u pitanju ciroza već samo *NASH.Nažalost još se borim sa velikim viškom kilograma.

* nealkoholna steatoza jetre - "masna jetra"

Evo kratkog teksta o SAMe tu:

http://bib.irb.hr/prikazi-rad?chset=ASCII&rad=341633Sve pročitala.Svaki dan sam na ovom forumu (zapravo to mi je Jedini) i ne znam je li to za moje mentalno zdravlje baš jako pametno.???!! Hvala na svim linkovima koje nesebično dijelite s nama ostalima. MIslim na Vas (bez ikakvih primisli,gđo Iva)i
Čvrsto stišćem dlanove!! pozdrav, :crazy2:
Aromaterapija, jedna preporuka sa druog foruma kojeg pratim Smile Sretno !