Ocjena teme:
  • 0 Glas (ova)- 0 Prosječno
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Menstrualna krv
#1
Doktorice Vince,
čitala sam negdje da se HCV ne može prenijeti menstrualnom krvlju, jer da to I NIJE KRV.  Pa me zanima: kakva je krv menstrualna krv, po čemu se razlikuje od one koja nam teče žilama? I dakle može li virus hepatitisa C prijeći u tu, menstrualnu krv, i preko nje zaraziti partnera tijekom spolnog odnosa?  I zašto?

Pozdrav iz Zadra
Odgovori
#2
doktorice, molim vas odgovorite i za obrnutu situaciju, da li se može zdrava ženska osoba zaraziti preko menstrualne krvi?  ???
Dobar sam ko kruh, svi bi me noĹžem rezali!  Angel
Odgovori
#3
I menstrualna krv je "prava krv" iz dolazi iz krvnih žila sluznice maternice (endometrij), koja se odbacuje i oporavlja jednom mjesečno. akle kod zaražene osobe se također u toj krvi nalazi virus hepatitisa C. Muški partner se može zaraziti ako ima neku ozljedu na koži ili sluznici spolovila, pa se općenito ne preporuča spolni odnos za vrijeme menstruacije.
Odgovori
#4
Da li se zdrava ženska osoba može zaraziti menstrualnom krvi? Nejasno postavljeno pitanje. U kojoj situaciji ?
U kućanstvu sa ženom koja je zaražena i ima menstruaciju ? Pri intimnom kontaktu s zaraženom ženom koja ima menstruaciju ? Opet ponavljam samo ako postoji ozljeda kože ili sluznice zdrave osobe, pa zaražena krv prodre kroz te ozljede, ali takve situacije nisu česte.
Odgovori
#5
Puno hvala, raščistili ste moju veliku zabludu glede menstrualne krvi!
Odgovori
#6
sve ste nam odgovorili, puno hvala!!!  Confusedmitten:
Dobar sam ko kruh, svi bi me noĹžem rezali!  Angel
Odgovori


Skoči:


Korisnika pretražuje ovu temu: 1 Gost(iju)