Ocjena teme:
  • 0 Glas (ova)- 0 Prosječno
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Žarišne lezije na jetri
#1
Poštovani,
moj otac zbog slabosti , mršavljenja je obavio nalaz ultrazvuka gdje se sumanjlo na probleme sa želucem, nakon toga gastroskopiju koja je pokazala problem bakterije Heliobaktrei , popio antibiotik, poslan na ct na kojem je otkiveno dosta žarišnih lezija na jetri ? Nemam cijeli nalaz ovdje pa ga ne mogu prepisati... Molim pomoć, kod gastroentrologa ide u utorak... Što znači žarišna lezija? Tumor, može li se liječiti?
Odgovori
#2
Mislim da je najbolje da postavite ovakva pitanja direktno dr. Ireni Hrstic, ona ce Vam znati najbolje odgovoriti.
Pokusajte se smiriti, jer sad u ovim trenucima je najbitnije ostat prizemljen i slusati doktore, puno informacija sa strane stvoriti ce Vam dodatni pritisak i konfuziju.
Svi smo mi individue i prica za sebe.
Mogu Vam samo reci da znam kako Vam je, jer sam sve to vec prosla s jednim clanom obitelji.
Odgovori
#3
To znači zločudno?
Odgovori
#4
gdje da joj postavim pitanje... ne mogu naći?
Imali ste problem sa jednim članom obitelji... ? vezano uz isti problem? Molim Vas ipak da mi neke informacije kažete , kako ste se liječili?
Odgovori
#5
Meni su našli prije 8 godina žarišne lezije na jetri. Dvije svaka je bila oko 3 cm. Nositelj sam hepatitisa b i mislila sam da je to uzrok. Međutim daljim pretragama je utvrđeno da su to hemangiomi doboročudni tumori krvnih žila koji nemaju veze sa hepatitisom i nisu opasni samo ih treba kontrolirati...
Sretno !!!!
Odgovori
#6
Danas je bio na pregledu, sutra ostaje u bolnici na pretragama, napravit će kroz par dana koliko sam shvatila biopsiju ...
Joj , samo se nadam da će koliko toliko dobro završiti.
Odgovori
#7
Oprostite što Vam nisam stigla odmah odgovoriti.
Ne znači da je zločudno, nego upravo to što sam napisala da smo svi individue i da treba prvo naći uzrok pojave lezija.  Kao što Vam je Renata opisala svoj slučaj koji se na kraju pokazao potpuno bezopasan. Koliko znam lezije nastaju iz više razloga zbog toga se vrše pretrage. U slučaju mog člana obitelji nastale su zbog posla i pokazale se također bezopasne.
Odgovori
#8
Hvala Vam svima na podršci i lijepim riječima. Pozlatile Vam se riječi...  Smile
Jučer su mu dali krvnu plazmu, napravio je još nekoliko nalaza još jednom ultrazvuk i snimku  pluća... A u utorak ide na biopsiju.
Odgovori
#9
ne znam što reći kako vrijeme prolazi, sporo za čekanje nalaza a brzo za druge stvari... Uglavnom tata je dosta slab, smršavio je jako , krvna slika i nije baš nešto. Pustili su ga kući preko subote i nedjelje i sutra se vraća nazad... Kada bi barem ga mogli u Zagreb u neku bolnicu staviti , čini mi se da je ovdje sve sporo , površno a vrijeme prolazi... I zapravo ne znam ništa...  On previše o tome svemu razmišlja i pada u depresiju koliko mi se čini...  :'(

Kome se obratiti i kako mu pomoći, vrlo je teško...

Odgovori
#10
Nalaz biolopsije nije našao maligne stanice...

Ali dijagnoza pokazuje cirozu jetre, prepisati će mu neke lijekove i dijetu ...
Imate li kakva iskustva kako dalje sada pak sa tom cirozom?
Hvala Vam dragi ljudi na javljanju i savjetima
Odgovori


Skoči:


Korisnika pretražuje ovu temu: 1 Gost(iju)