Ocjena teme:
  • 0 Glas (ova)- 0 Prosječno
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Kako dalje
#41
Ja sam-nažalost-baš taj žilavi,otporni genotip 1b.

Nisam ga se uspio riješiti prvom terapijom 2007. u trajanju od godine dana,pa sam sada evo već 4 mjeseca na ovoj novoj  terapiji sa poboljšanim ljekovima,razvijenoj baš za nas s tim genotipom koji nismo uspjeli prvi put.

Moja supruga je imala  genotip 3,terapija joj je trajala 6 mjeseci i uspješno ju je završila,odnosno virus se više nikada nije aktivirao.

Zato kažem,volio bi da imaš tu 'sreću u nesreći' pa da bude i kod tebe 3,jer su u svakom slučaju u startu bolje prognoze nego kod 'jedinice'.

Što se djece tiče,mi imamo dvoje...i Bogu hvala,oboje su zdravi ko dren...i danas su,kao što su bili i na dan svog rođenja.

O reakciji okoline u ovim našim krajevima mi je,nažalost,sve poznato ali  nemoj da te to previše zabrinjava.
Odluči sama kome želiš reći a kome ne-na kraju krajeva,takve stvari i ne treba svako znati.

Ljudi kojima si bitna,koji te poštuju,vole i drže do tebe prihvatit će to i biti uz tebe kao podrška.

Ovi drugi nisu uopće bitni,ne zamaraj se njima.

Iako statistički gledano stoji da je to bolest koja je učestalija u nekim rizičnim skupinama,prava istina je to da se HCV može dogoditi svakome...bez iznimke.

Bit će sve u redu sa testovima kod djece,uvjeren sam Smile

Pozdrav.

"AKO SI NAĹ AO PUT BEZ PREPREKA NA NJEMU,VRLO JE VJEROVATNO DA ON NE VODI NIKUDA"
Odgovori
#42
sretna sam, sretna!!!

Kod djece nije pronadjen virus. Pao mi je kamen sa srca, mislim da cu veceras spavati.
Odgovori
#43
Pozdrav Argentino

Zanima me, s obzirom da je tvoja supruga zavrsila terapiju, da li i sada ima neke posljedice od interferona?

hvala ti, pozdrav
Odgovori
#44
(05-04-2014, 08:05 PM)flaman link Napisao:Pozdrav Argentino

Zanima me, s obzirom da je tvoja supruga zavrsila terapiju, da li i sada ima neke posljedice od interferona?

hvala ti, pozdrav

Nema,apsolutno nikakvih.

Za razliku od mene koji sam i tokom prvog liječenja bio slomljen i fizički i psihički,ona je svoju terapiju zapravo podnijela iznenađujuće dobro.

Prva dva mjeseca je osjećala neke nuspojave tipa bolova u mišićima,malo slabosti,bržeg umaranja i bila je malo nervoznija...ali nakon toga pa do kraja sve je teklo ko namazano.

Ona je završila tretman 2009. i svi PCR nalazi su joj od tada negativni....a kažem,posljedica nikakvih na njoj nema;ni sa kosom,štitnjačom (čega se žene najviše pribojavaju),krvnom slikom...ničim.


"AKO SI NAĹ AO PUT BEZ PREPREKA NA NJEMU,VRLO JE VJEROVATNO DA ON NE VODI NIKUDA"
Odgovori
#45
Hvala ti na odgovoru, joj nisam pametna, vec sam sad sva zivcana i luda. Cekam tu biosiju naredni tjedan pa cu vidjeti sto dalje.Odgovori
#46
Pozdrav Flaman,

sjećam se sebe iz te faze, kada mi je predložena terapija, a ja nesiguran, uplašen. Pa pogledam nalaz doktorice od prije nekoliko godina kada su mi rekli i jasno napisali da ja ne treba da idem na terapiju zbog bolesti koju sam ranije imao, a koja bi se mogla vratiti kao neželjena posljedica (bolest se pominje kao kontraindikacija na onim papirima koji su u kutiji sa ribavirinom), onda otvorim google pa tražim bilo kakve informacije. Tada sam slučajno naletio na post sa ovog forma, i danima pratio prepisku dvije dame koje su, u tom trenutku već završile sa terapijom, a ja hronološki čitao njihova iskustva ni ne znajući kakav je ishod njihovog liječenja. E ti postovi su me ohrabrili i psihički pripremili za sve što je uslijedilo nakon prve primljene doze. Ne znam da li si imala vremena i volje da čitaš stare postove, meni su jako pomogli. Pored toga, na forumu je uvijek ekipa koja je trenutno na terapiji i sa kojima možeš podijeliti svoja iskustva, strahove, dobiti savjete.

Šta raditi? Hrabro ući u terapiju i naći način kako se psihički ustabiliti. Ogroman motiv za to mogu biti i djeca.

Sretno
Ubit će ih Bili ko zeca
Odgovori
#47
Pantelija

Hvala na rijecima ohrabrenja, citam stare postove, sve citam i puno mi to pomaze. Saljem pozitivne vibracije u svemir i nadam se da mi jetrica nije puno ostecena. Sretna sam kad citam da ste se ti kao i mnogi drugi rijsili ovog zla, i jos bez mnogo posljedica.

A naravno da su mi djeca motiv, samohrana sam majka i zbog njih moram proci kroz sve ovo.

sretno svima na ovom forumu koji se jos uvijek bore sa "azdajom"
pozdrav
Odgovori


Skoči:


Korisnika pretražuje ovu temu: 1 Gost(iju)