Ocjena teme:
  • 0 Glas (ova)- 0 Prosječno
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Stadiji FIBROZE (nalaz biopsije)
#1
I tako, ja sam nekako "grbavo" prevela o stupnjevima fibroze (to je ono što dobijete kao nalaz biopsije). Uz to ide i HAI - stupanj aktivnosti bolesti... ali sad sam samo stavila ono stupnjevanje 0-4 i 0-6... To ja malo "radim" da ne mislim na rezanje muža mi Confusedmitten:
Možete skinuti i kao pdf: http://www.abchepatitis.hr/images/storie...broza1.pdf

[Slika: fibroza1-1.jpg]
Where is my Mind?
http://profile.to/ivazdunic/
Odgovori
#2
Kak su samo divne te slike Confusedmitten:
Nti mate da m je sa bakalara.....i kruva teke friškoga za točat...pa fritula posli,ajmeee......
Odgovori
#3
ma šta nisu prekrasne Confusedmitten:?
ko zna u koji smjer umjetnosti bi to spadalo :coolsmiley:... apstrakcija neka, hehe
Where is my Mind?
http://profile.to/ivazdunic/
Odgovori
#4
A ne znan Gazda bi to moga definirati,to je nesto slicno Polacku,apstrakcija ili moderni kubizam :Smile
Nti mate da m je sa bakalara.....i kruva teke friškoga za točat...pa fritula posli,ajmeee......
Odgovori
#5
Trebao sam reći kirurgu da slika moju kreaciju  Tongue
Treat the earth well: it was not given to you by your parents, it was loaned to you by your children. We do not inherit the earth from our ancestors, we borrow it from our children.
Odgovori
#6
evo retroaktivno i moj sturi nalaz biopsije, napokon sam se sjetila da vam ga prepisem, pa ko se u ovo kuzi, moze mi i protumaciti  :Smile

Biopticki uzorci tkiva jetre predsatvljaju cilindre duzine 6 mm, kao i pet fragmenata parenhima jetre od kojih je svaki uzine 3mm. mikroskopski u bioptickom uzorku vide se jedan cijeli i jedan dio poeratalnog  (ovako pise, mozda je greska u tipkanju) i dvije centralne vene. mikroskopski hepatociti poligonalni, normokromnih jezgara, citoplazna hepatocita sadrzi srednju kolicinu glikogena. u bioptickim uzorcima ne vidi se umnozavanje retikulinskih vlakana. dva portalna prostora vrlo blago dilatirana, prozeta monoupalnim infiltratom limfocita. u bioptickom uzorku nema znakova fibroze. misljenja smo da se u suboptimalnom uzorku ne mogu vidjeti sve promjene, niti postaviti decidna patohistoloska dijagnoza.

UZV: jetra urednog polozaja, oblika, velicina, homogenog ehoa parenhima. intrahepatalni vodovi nisu dilatirani. hepatoholedohus urednog toka, sirine, holecista uredan. pankreas uredne velicine, sirine eho homogenog parenhima.
lien eho homogen, uredne velicine 97x38 mm.
bla bla, sad me znate u dubinu duse  Angel
Odgovori
#7
"portalnog" je trebalo pisati, mislim. Nalaz ti je perfa, ono, ne? Mnogi ovdje bi bili jako hepi s njime  Smile :coolsmiley:
Treat the earth well: it was not given to you by your parents, it was loaned to you by your children. We do not inherit the earth from our ancestors, we borrow it from our children.
Odgovori
#8
i ja mislim da se radi o "portalnom" ali nisam htjela lupati. tec, vjeruj da ja do sad nikad svoju dr nisam pitala "a sta taj nalaz znaci". laicki sam si dala za pravo da ga protumacim sama, i mislim isto kao i ti. naime, ta blago dilatirana situacija i mala limfnog infiltrata nisu mi zvucali alarmantno. pitam se kakva li je sad ta moja jadna jetrica? valjda je i dalje ovako mirna i pristojna kao prije 14 mjeseci. logicki razmisljam  :idiot2: ... postoje li sanse da je situacija gora sad nego tad??? mislim da ne, al' ipak... cijenim tudja misljenja. pitam to jer me stalno na tu pomisao podsjecaju oni jaki bolovi i ziganje koje se zbivalo ispod desnog rebarnog luka posljednjih mjeseci... mada smo vec razmijenili iskustva s tim stvarima.... zapitam se to jer znamo svi da je jetra "tihi organ" i ne buni se dok bas nije jako bolesna.... kako onda objasniti to sto se desava u terapiji???
PS vrlo dobro sam svjesna da bi ovakav nalaz mnoge ovde usrecio  :-[
Odgovori
#9
zaboravila sam samo reci, imajmo u vidu da ja tacno znam da moja infekcija traje tek 3 godine, naime ime datum zaraze je 13.09.2003. i ne pitajte me kako sam tako precizna.... iako, moja dijagnoza je hepatitis C hronica activa.... to je ipak bitno...
Odgovori
#10
(01-20-2007, 11:05 PM)bluka link Napisao: pitam to jer me stalno na tu pomisao podsjecaju oni jaki bolovi i ziganje koje se zbivalo ispod desnog rebarnog luka posljednjih mjeseci... mada smo vec razmijenili iskustva s tim stvarima....

E to je i meni bilo, to žiganje, pred kraj i nakon terapije; a di smo razmijenili iskustva o tim probadajućim bolovima ispod desnog rebrenog?  Zašto se to javlja? 

Ako će ti olakšati, Blukči, mene evo ništa ne boli - sada je 7 mjeseci nakon terapije.  Ne sjećam se kad su bolovi prestali, ali sigurno ima već par mjeseci.
Jetra ti GARANT nije u lošijem stanju nego tada, najmanje je u JEDNAKOM, što je BOLJE od bilo kakve dobre vijesti za tebe i tvoju jetru. O0
Odgovori


Skoči:


Korisnika pretražuje ovu temu: 1 Gost(iju)