Autor Tema: Nova terapija Viekirax + Exviera  (Posjeta: 7652 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline Ambo

  • PROFI
  • *****
  • Postova: 585
  • Karma: +26/-0
  • Spol: Muški
Nova terapija Viekirax + Exviera
« u: Srpanj 19, 2017, 22:10 »
Tema trojna terapija je otišla u zastaru, stoga otvaram novu temu pod imenom Nova terapija

Rezime
Terapiju Viekirax +Exviera započeo 11.07.2017.
Osam dana od početka terapije nuspojava nema

lp

Offline Salto77

  • Junior
  • **
  • Postova: 59
  • Karma: +1/-0
Odg: Nova terapija Viekirax + Exviera
« Odgovori #1 u: Srpanj 20, 2017, 08:55 »
odlično.....koliko ti je propisana terapija, koliko tjedana? je li 12 ili duže.....

pisala sam na temi trojna terapija , kako je muž završio u bolnici radi krvarenja iz jednjaka , a počeo je sa harvonijem, izvađena krv nakon 12-13 dana mislim uzimanja harvonjia PCR je bio već negativan.......dakle sve te nove generacija lijekova su izvrsne  :)

Offline Ambo

  • PROFI
  • *****
  • Postova: 585
  • Karma: +26/-0
  • Spol: Muški
Odg: Nova terapija Viekirax + Exviera
« Odgovori #2 u: Srpanj 20, 2017, 09:34 »
Moja terapija je predviđena u trajanju od 12 tjedana
Nakon 4 tjedna izraditi KKS, nakon, 12 tjedana PCR
Nije predviđen PCR prije završetka terapije

Sretno s oporavkom.
 

Offline Salto77

  • Junior
  • **
  • Postova: 59
  • Karma: +1/-0
Odg: Nova terapija Viekirax + Exviera
« Odgovori #3 u: Srpanj 20, 2017, 11:48 »
Nije ni njemu bilo predviđeno da napravi PCR prije kraja terapije,ali su mu u bolnici napravili u sklopu pretraga.....isto tako je trebalo vadit KKS nakon 4 tjedna uzimanja terapije, pa nakon 8 tjedana opet KKS i na kraju terapije KKS i PCR, pa ponovo PCR 12 tjedana nakon završetka terapije....sve negativno naravno, krv je solidna osim GGT je još nešto povišen....i trombociti nešto niži, ne puno....
Ma hepetitis je ubijen, sad osteje oporavljat ovu jako oštećenu jetru.....

Offline Ambo

  • PROFI
  • *****
  • Postova: 585
  • Karma: +26/-0
  • Spol: Muški
Odg: Nova terapija Viekirax + Exviera
« Odgovori #4 u: Kolovoz 07, 2017, 14:24 »
telegrafski

Nakon 28 dana - bez nuspojava
Obavio pretrage za KKS
Bilirubin povećan (33), trombociti ispod referentne granice (137), ostalo unutar referentnog raspona
Preuzeo novi paket za idućih 28 dana…
Pacijent se subjektivno osjeća dobro…

 O0

Offline pantelija

  • Junior
  • **
  • Postova: 54
  • Karma: +7/-0
  • Spol: Muški
Odg: Nova terapija Viekirax + Exviera
« Odgovori #5 u: Kolovoz 08, 2017, 14:51 »
Drago mi je Ambo da si i ti konačno dočekao terapiju. Izveslaj je do kraja i sretno sa PCR-om.
Ubit će ih Bili ko zeca

Offline Ambo

  • PROFI
  • *****
  • Postova: 585
  • Karma: +26/-0
  • Spol: Muški
Odg: Nova terapija Viekirax + Exviera
« Odgovori #6 u: Kolovoz 09, 2017, 11:45 »
Hvala Pantelija

Ne posustajemo,
Pravila igre su poznata
Iskustva, snage i ambicije imamo

Današnje terapije su puno efikasnije i gotovo da nemaju nikakvih popratnih problema

pozdrav i svima koji prate ovaj forum
  O0

Offline Winner

  • xxx
  • Skoro profi
  • *
  • Postova: 276
  • Karma: +26/-31
Odg: Nova terapija Viekirax + Exviera
« Odgovori #7 u: Kolovoz 10, 2017, 11:36 »
Ambo,sa srećom,i da sve bude kako treba:)

Offline Salto77

  • Junior
  • **
  • Postova: 59
  • Karma: +1/-0
Odg: Nova terapija Viekirax + Exviera
« Odgovori #8 u: Kolovoz 12, 2017, 18:00 »
telegrafski

Nakon 28 dana - bez nuspojava
Obavio pretrage za KKS
Bilirubin povećan (33), trombociti ispod referentne granice (137), ostalo unutar referentnog raspona
Preuzeo novi paket za idućih 28 dana…
Pacijent se subjektivno osjeća dobro…

 O0

odlično!!!!
sve miriše da dobar ishod.....držim palčeve  O0


Offline Ambo

  • PROFI
  • *****
  • Postova: 585
  • Karma: +26/-0
  • Spol: Muški
Odg: Nova terapija Viekirax + Exviera
« Odgovori #9 u: Kolovoz 24, 2017, 07:32 »
6 tjedana prošlo, prevalio polovinu predviđene terapije
Stanje bez promjena (vidljivih)

lp ostalima koji su u terapiji i onima koje ovo zanima...

Offline Winner

  • xxx
  • Skoro profi
  • *
  • Postova: 276
  • Karma: +26/-31
Odg: Nova terapija Viekirax + Exviera
« Odgovori #10 u: Kolovoz 29, 2017, 09:11 »
Ambo,prolazi ti to lagano,drago mi je druže:)

Offline Ambo

  • PROFI
  • *****
  • Postova: 585
  • Karma: +26/-0
  • Spol: Muški
Odg: Nova terapija Viekirax + Exviera
« Odgovori #11 u: Kolovoz 30, 2017, 21:10 »
Sedam tjedana, stanje nepromijenjeno.
Novi KKS, kontrola i još 5 tjedana pod tabletama.

Imam dobre vijesti od prijateljice koja je na harvoniju.
Već nakon mjesec dana PCR bio negativan.
Terapiju upravo završila, preostalo obaviti završne pretrage i priča je završena

Načekali smo se, ali i dočekali ovakve ishode
Terapije su dostigle visoku učinkovitost s zanemarivim nuspojavama

Svima kojima još nije omogućena terapija želim sreću da je dobiju i iskoriste na najbolji način...

Offline Ambo

  • PROFI
  • *****
  • Postova: 585
  • Karma: +26/-0
  • Spol: Muški
Odg: Nova terapija Viekirax + Exviera
« Odgovori #12 u: Rujan 06, 2017, 20:08 »
06.09.2017.
Obavio kontrolu
Nalaz KKS očekivan. Bilirubin povišen (36 referentno <20), Trombociti 125 (referentno >150)
Ostalo OK.

Posebna okolnost kod završetka terapije.
Pacijent po završetku terapije mora izvršiti pretragu HCVRNA (PCR) i HZZO-u osobno poslati nalaz kao potvrdu o provedenoj terapiji.
Time nas osobno obvezuju na pribavljanje nalaza i dostavu povratnih informacija o istoj, a skidaju tu obvezu s liječnika.
Vjerojatni razlog je to da liječnik neozbiljnog pacijenta ne može natjerati na sve radnje koje su potrebne pri kontroli provedbi dodijeljenih terapija.
Ta obveza je napisana u odobrenju, u kontrolnom nalazu i usmeno izrečena i od strane liječnika i od strane sestre kod koje sam zadužio lijekove.
Nismo se dosad sretali s ovakvim pristupom, no vjerojatno postoje razlozi zašto je uveden.

S optimizmom nastavljamo terapiju do kraja

Pozdrav aktivnima kao i promatračima :)


Offline Ambo

  • PROFI
  • *****
  • Postova: 585
  • Karma: +26/-0
  • Spol: Muški
Odg: Nova terapija Viekirax + Exviera
« Odgovori #13 u: Rujan 27, 2017, 19:27 »
Preostao još jedan tjedan

Stanje dobro, nema nuspojava
Vjerojatno je tako i kod ostalih koji su trenutno na terapiji, te se nitko ne javlja
I dobro da je tako...

U ponedjeljak završava terapija,
U utorak vađenje krvi i izrada PCR-a, kontrola i to je to

Aktivnima i pasivnima na ovom forumu sretno
 :) :) :) :smitten:

Offline Ambo

  • PROFI
  • *****
  • Postova: 585
  • Karma: +26/-0
  • Spol: Muški
Odg: Nova terapija Viekirax + Exviera
« Odgovori #14 u: Listopad 05, 2017, 20:22 »
Terapija završena
Obavio vađenje krvi za PCR, nalaz za tjedan dana
Naručen na kontrolu
Sve po protokolu

Na kraju sve izgleda tako jednostavno...

Sva ona strahovanja kod suočavanja s spoznajom da smo negdje pokupili virus koga se ne možemo riješiti nestala su
Potraga za informacijama, potporom i terapijom postaju samo jedna životna etapa
Ne začuđuje i normalno je da se okrećemo drugim životnim situacijama i odmičemo od foruma

Mislim da je ovo i meni jedno od posljednjih javljanja
Obećao sam da ću pisati kako je u terapiji
Srećom nije se imalo o čemu pisati.
Osim obveze svakodnevnog uzimanja tableta u točno određeno vrijeme, ničega nije bilo što se moglo zabilježiti kao problem 


pozdrav

Offline Salto77

  • Junior
  • **
  • Postova: 59
  • Karma: +1/-0
Odg: Nova terapija Viekirax + Exviera
« Odgovori #15 u: Listopad 08, 2017, 14:58 »
baš mi je drago da je sve tako glatko prošlo....doduše trebalo je proći godina da dođeš do ovoga (čitala sam manje više sve teme).....
medicina i mogućnosti jako se mijenjaju iz godine u godinu i dobro d je tako....

meni je muž ubio hep c i sad je to isto iza....ali oštećenje je veliko i nije zapravo sve gotovo....no svejedno idemo dalje!

sretno  :)

Offline Ambo

  • PROFI
  • *****
  • Postova: 585
  • Karma: +26/-0
  • Spol: Muški
Odg: Nova terapija Viekirax + Exviera
« Odgovori #16 u: Listopad 12, 2017, 15:09 »
Stigao i nalaz

PCR Negativan

Eto nakon 10 godina dočekao pročišćenje...

Pozdrav ekipi...

Offline Winner

  • xxx
  • Skoro profi
  • *
  • Postova: 276
  • Karma: +26/-31
Odg: Nova terapija Viekirax + Exviera
« Odgovori #17 u: Listopad 13, 2017, 14:02 »
BRAVO I SREĆNO :) ;)

Offline Ambo

  • PROFI
  • *****
  • Postova: 585
  • Karma: +26/-0
  • Spol: Muški
Odg: Nova terapija Viekirax + Exviera
« Odgovori #18 u: Listopad 13, 2017, 15:07 »
Hvala Wineru

Želim puno sreće onima koji čekaju da im se liječenje omogući  :)  O0  :coolsmiley:

Offline Spider

  • Administrator
  • PROFI
  • *****
  • Postova: 570
  • Karma: +38/-8
  • Spol: Muški
    • Sesvete-Online
Odg: Nova terapija Viekirax + Exviera
« Odgovori #19 u: Listopad 29, 2017, 11:25 »
Bravo  ;)

Offline Ambo

  • PROFI
  • *****
  • Postova: 585
  • Karma: +26/-0
  • Spol: Muški
Odg: Nova terapija Viekirax + Exviera
« Odgovori #20 u: Listopad 29, 2017, 21:43 »
Upućujem zahvalu Spideru na trudu i održavanju servera foruma

Nakon što smo se našli u nepoznatoj i stigmatiziranoj situaciji
Ovdje smo svi našli potporu, informacije i prijatelje
Naučili što je HEP i vidjeli da se iz toga može izaći

Zato veliko Hvala!!!  :) :) :)

Offline Spider

  • Administrator
  • PROFI
  • *****
  • Postova: 570
  • Karma: +38/-8
  • Spol: Muški
    • Sesvete-Online
Odg: Nova terapija Viekirax + Exviera
« Odgovori #21 u: Listopad 31, 2017, 20:14 »
Hvala.

Da malo je svak svojom stranom, očito mi koji smo prošli davno terapije i kojima su nalazi ok te još kad im doktor kaže da ih ne trebam više :)

Forum održavam da novi ljudi mogu čitati naša iskustva od prije 10-ak i više godina kada je i terapija bila drugačija.

Svakih par dana, nekad i ćešće bacim pogled na forum i pročitam što ima. Pazim na sve vas  O0

Offline Salto77

  • Junior
  • **
  • Postova: 59
  • Karma: +1/-0
Odg: Nova terapija Viekirax + Exviera
« Odgovori #22 u: Prosinac 25, 2017, 11:25 »
Svima sretan Božić i neka svi sve viruse unište šta prije!!!
Ho-ho-ho..... :laugh:  ;D :)

Offline morana

  • Učim pisati
  • *
  • Postova: 1
  • Karma: +0/-0
Odg: Nova terapija Viekirax + Exviera
« Odgovori #23 u: Prosinac 30, 2017, 01:46 »
pozdrav svima!

u 3.mj. ove godine i u 55. godini  dijagnosticiran mi je HCV, gen. 3b...kako ne spadam u rizične skupine, jedini zaključak koji mi se nametnuo je da sam virus pokupila sa transfuzijom krvi prije 15 g....kako mi je pod kraj akutne faze PCR pao na 31.800 IU/ml, fibroscan 8,4, a transaminaze došle u normalu ili graničnu vrijednost, jedino što sam mogla dobiti u vidu terapije bio je interferon+ribavirin....provodila sam svo svoje slobodno vrijeme čitajući informacije iz područja HCVa, medicinske radove, svjetske trendove u liječenju, iskustva drugih....terapija interferon+ribavirin je rješenje kojeg sam kategorički odbacila iz svima poznatih razloga.... dugotrajnog liječenja sa neizvjesnim uspjehom ali vrlo izvjesnim i teškim nuspojavama....moj je jedini cilj bio učiniti SVE da što prije ozdravim i vratim se u svoju dobru kondiciju...tako sam došla do informacije o generičkom harvoniju koji se može pristupačno nabaviti u Indiji....slijedom te informacije koja mi je u početku zvučala nevjerovatno, kopala sam po netu kako bih ju potvrdila i ..donijela odluku....odabrala jednu od najboljih indijskih klinika...Institut za jetrene bolesti u New Delhiu, poslala mail glavnom hepatologu i upravitelju klinike i dogovorila dolazak.....smjestila sam se u obližnjem hotelu, na 5 min. hoda od instituta...prvi dan po dolasku su mi napravljene sve pretrage KS, PCR, fibroscan, nalazi su bili gotovi već sutradan....kako je htio otkloniti sumnju na tumor, liječnik je zatražio još i MR koja je na sreću bila ok...treći dan sam imala u rukama toliko željeni lijek harvoni (ledipasvir+sofosbuvir) za 12 tj.terapije, s obavezom da nakon 4. i nakon 12. tj. uzimanja terapije pošaljem nalaze KS i PCRa....odmah po uzimanju terapije sam se puno bolje osjećala, 1 tbl.dnevno bez ikakvih nuspojava nakon 4.tj. vrijednost PCR je bila 25 IU/ml, a nakon 12.tj. virus više nije detektiran :) , KS vrlo uredna
TROŠKOVI:
- avion                     400 €
- pretrage u bolnici    500 €
- lijek                       415 €
- hotel , 5 dana         170 €
- prehrana, taxi i ost. 200 €
UKUPNO:               1.685 €
u roku od samo 9 mj. od početka bolesti, izašla sam s njom na kraj....presretna, preponosna što sam vjerovala u sebe ...i vratila natrag svoj puni život....odlučila sam da ću svima koji nose isti problem pomoći informacijom, savjetom....sve što znam kroz svoje iskustvo...dati podršku i vjeru da se ljudi odluče na taj korak....
ostaje još da pratim u slijedećih 1,5-2 g. da se virus ne bi vratio...no vjerujem da je to kraj!
zainteresiranima mogu proslijediti konkretne inf., mail adrese i odgovoriti sve što vas zanima...
sretni vam blagdani i nek vam je zdrava i ispunjena ljubavi i zadovoljstvom nova godina  :)