Autor Tema: Fitoterapija (liječenje s biljkama)  (Posjeta: 62734 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline Ambo

 • PROFI
 • *****
 • Postova: 585
 • Karma: +26/-0
 • Spol: Muški
Odg: Fitoterapija (liječenje s biljkama)
« Odgovori #60 u: Siječanj 20, 2010, 13:36 »
Biljni proizvodi s mješavinom trava od djelomično poznatih sastojaka
Ova grupa uključuje brojne lijekove koji se često koriste, a sastojci su samo djelomično poznati

Kineska tradicionalna medicina
Kineska tradicionalna medicina prakticira se približno dvije tisuće godina, a bazirana je na homeostatskom konceptu ravnoteže yin i yanga, 2 aspekta koja su u suprotnosti i u suglasnosti, a njihova neuravnoteženost rezultira bolešću.. Ona uključuje biljnu terapiju, akupunkturu i moksibustiju (ne-iritirajuća kožna terapija). Kineska biljna terapija obuhvaća više od 100 000 zabilježenih tretmana, od kojih je otprilike 80% bila kombinacija biljnih mješavina. Većina mješavina sadrži 4-5 biljaka s 1-2 glavne aktivne komponente (kraljevske biljke). Slijedeće biljne mješavine korištene su kod kroničnih bolesti jetre.

Plantago asiatic
Sjemenje ove biljke sadrži aktivnu komponentu aucubin, koja sprječava replikaciju HBV. Kod pokusa na ljudima dovelo je do 10%-40% smanjenje HBV DNA ali se nakon prestanka terapije nivo vratio na prijašnju razinu.

Biljna medicina 861
Kineska mješavina 861 je vodenasti ekstrakt 10 trava od kojih su glavne Saliva miltiorrhiza, Astragalus membranaceous, i Spatholobus suberectus. Kod pokusa na životinjama, 861 je smanjila prijenos RNA za transformirajući nivo rasta 1 i tipove kolagena I, III i IV. Također sprječava povećanje i uzrokuje apostozu i van i unutar zvjezdastih stanica kod pacijenata s kroničnim hepatitisom. Dva klinička pokusa s 861 kod pacijenata s kroničnom HBV infekcijom pokazali su da smanjuje upalu jetre i fibrozu. Ovi pokusi su originalno objavljeni u Kini ali je nedavno pregled ponovno objavljen u Engleskoj od glavnog istražitelja – dobivene su minimalne informacije o nivou HBV DNA, snazi upalnog procesa ili korištenju alkohola. Usprkos tvrdnjama o antiupalnim efektima, potrebno je izvršiti bolje organizirane kliničke pokuse prije korištenja na pacijentima s kroničnim bolestima jetre.

CH-100
CH-100 je Kineska biljna formula koja sadrži 19 različitih biljaka, a koja se koristi za liječenje kroničnog hepatitisa C. Njena proizvodnja danas je standardizirana, a poznat je kvalitet i kvantitet od svakog sastojka. Kod pokusa na životinjama u hepatitisu izazvanim alkoholom, CH-100 je smanjila proizvodnju TNF od CD4+ stanica. U dvostrukom nasumičnom kontroliranom pokusu kod pacijenata s kroničnim hepatitisom C zabilježeno je poboljšanje nivoa transaminaza u serumu iako nestanak virusa nije postignut. Nacionalni Centar za Komplementarnu i Alternativnu Medicinu (National Center for Complementary and Alternative Medicine) trenutno podržava istraživanje o kombinaciji 10 biljaka (3AR) kod pacijenata s kroničnim HCV koji ne zadovoljavaju kriterije za interferonsku terapiju. Cilj će biti vrednovanje simptoma kao što su umor, kvaliteta života i nivo HCV RNA.

Offline Ambo

 • PROFI
 • *****
 • Postova: 585
 • Karma: +26/-0
 • Spol: Muški
Odg: Fitoterapija (liječenje s biljkama)
« Odgovori #61 u: Siječanj 20, 2010, 13:39 »
Liv52

Liv 52 je Indijski ayurcedski lijek koji je plasiran specijalno za liječenje jetrenih bolesti. To je biljna formulacija koja se sastoji od bodljikavog kapra (lat. Capparis spinosa), cikorije (lat. Cichorium intybus), arjuna (lat. Terminalia arjuna), Crna Pomoćnica (lat. Solanum nigrum), Stolisnik /lat. Achillea millefolium), Tamaris (lat. Tamarix gallica). Dokazano je na štakorima da štiti od karbon-tetraklorida i oštećenja izazvanih alkoholom te da poboljšava jetrene funkcije kod pacijenata s akutnim virusnim hepatitisom. U kliničkim istraživanjima kod biopsijom potvrđenog alkoholnog hepatitisa, pacijenti su primali ili 1200 mg Liv52 ili placebo. Kumulativno preživljavanje je bilo 74% kod liječene grupe nasuprot 86% kod placebo grupe, a preživljavanje je bilo najmanje kod grupe s uznapredovanom cirozom (53% nasuprot 81%) Dvadeset dva od dvadeset tri smrtna slučaja kod liječene skupine nasuprot 3 od 11 kod kontrolne skupine bili su povezani s komplikacijama prouzročenim krvarenjem.
Rezultati ove studije doveli su do hitnog povlačenja ovog lijeka sa SAD i Europskog tržišta.

Offline Ambo

 • PROFI
 • *****
 • Postova: 585
 • Karma: +26/-0
 • Spol: Muški
Odg: Fitoterapija (liječenje s biljkama)
« Odgovori #62 u: Siječanj 20, 2010, 13:41 »
Antioksidanti, Imuno Modulatori i dijetalne dopune prehrani
Imunološka disfunkcija je karakteristična osobina puno oblika kroničnih jetrenih bolesti. Kod bolesti jetre prouzročenih alkoholom postoji hiperprodukcija proupalnih citokina kao što su faktori nekroze tumora od perifernih krvnih monocita i jetrenik Kupferr-ovih stanica.
Antioksidanti kao što je vitamin E i glutationski predlijekovi (N-acetil cistein i procistein) sprječavaju proizvodnju citokina. Pacijentima sa stabilnom cirozom kojima je intravenski davan procistein rezultirao je povećanjem nivoa glutationa u krvi i smanjenjem proizvodnje monocita faktora nekroze tumora, interleukina 8 i interleukina 6.
Polifenol dobiven iz zelenog čaja također može imati ulogu imuno-modulatora. Konačno, dijetalne nadopune kao što su S-adenosyl-methionine (SAM) pokazale su kako imaju zaštitnu ulogu hepatotoksičnosti faktora nekroze tumora in vitro te kod laboratorijskih životinja s oštećenom jetrom. Pacijenti s alkoholom oštećenom jetrom moraju smanjiti nivo SAM-a koji može predisponirati smanjenje i disfunkciju mitohondričnog glutationa. Kod dvostukog kliničkog pokusa sa SAM-om (1.2g/dnevno oralno za dvije godine) kod 123 pacijenata s alkoholnom cirozom, sveukupna smrtnost transplantacije jetre bila je 30% u skupini s placebom te 16% u skupini sa SAM-om . Kada su iz analize isključeni pacijenti s napredovalom cirozom, ukupan mortalitet transplantacije jetre se značajno povećao u placebo skupini (29% nasuprot 12%) Ipak, slijedeći sustavan pregled baze podataka uključujući prethodno opisane studije nisu pokazale značajnije prednosti SAM-a na sveukupnu ili jetreno uzrokovanu smrtnost. Ovo naglašava potrebu za više kvalitetno provedenih kliničkih pokusa sa SAM-om kod jetrenih bolesti prouzročenih alkoholom.

Offline Ambo

 • PROFI
 • *****
 • Postova: 585
 • Karma: +26/-0
 • Spol: Muški
Odg: Fitoterapija (liječenje s biljkama)
« Odgovori #63 u: Siječanj 20, 2010, 13:44 »
Homeopatija

Drugi glavni oblik dopunske i alternativne medicine osim biljne terapije je homeopatska terapija čiji početak nalazimo približno prije 200 godina, a otkrio ju je njemački doktor Samuel Hahnemann. U prošlom desetljeću u SAD je došlo do naglog porasta prodaje homeopatskih proizvoda, od 170 milijuna dolara 1995. godine do 400 miliona dolara 1999. godine. Nedavna anketa provedena na pacijentima oboljelim od hepatitisa C u SAD otkrila je kako 4% njih koristi homeopatske proizvode. Do sada nije provedeno niti jedno kliničko istraživanje o uporabi homeopatskih proizvoda.

Akupunktura

Akupunktura je tretman baziran na Kineskoj tradicionalnoj medicini. Nedavna anketa provedena na 207 pacijenata s HCV infekcijom otkrila je da je 9% pacijenata koristilo akupunkturu kao alternativni oblik liječenja. Na 60 pacijenata s kroničnom HBV infekcijom provedena je studija i primijećena je negativna stopa konverzije HBsAg i HBeAg o pozitivna stopa konverzije anti-HBe. Jedna druga studija je prikazala akupunkturu kao korisnu dopunsku terapiju za otklanjanje postoperativnih bolova kod pacijenata s rakom jetre. Ipak, trenutno ovaj oblik terapije ne može biti preporučen. Dodatna zabrinutost vezana za ovu terapiju je što je uključen povećani rizik prijenosa hepatitisa B i C.

Offline Ambo

 • PROFI
 • *****
 • Postova: 585
 • Karma: +26/-0
 • Spol: Muški
Odg: Fitoterapija (liječenje s biljkama)
« Odgovori #64 u: Siječanj 20, 2010, 13:46 »
Hepatotoksičnost biljnih proizvoda

Anketa Nacionalnog Instituta za informacije o toksičnosti (National Poison Information Service) provedena u razdoblju 1991-1995 dokumentirala je 785 slučajeva moguće ili potvrđene negativne reakcije na biljne proizvode među kojima je hepatotoksičnost bila najučestalija. U drugoj studiji, 1500 uzastopnih pacijenata koji su uzimali Kineske biljne lijekove zabilježeno je povećanje ALT nivoa, a učestalost je bila 1%.

Teško je dijagnosticirati hepatotoksičnost, a često nije niti zabilježena zbog toga što mnogi pacijenti ne informiraju svoje liječnike o uzimanju istih. Zbog toga je obaveza svih liječnika pitati u ne-prijetećem i nepristranom obliku svoje pacijente o uzimanju dopunske i alternativne terapije.
Veno-oklusivna bolest je poznata nuspojava pyrrolizidine alkaloida kao što su kostriš (lat. senecio), heliotropium, crotalaria i gavez (lat. symphytum). Germander također uzrokuje ozbiljnu hepatotoksičnost i zabranjen je u nekim Europskim zemljama.. Mnoge Kineske biljke su hepatotoksične i poznato je da uzrokuju akutno zatajene jetre. Osim hepatotoksičnosti kliničari također trebaju biti na oprezu zbog potencijalne interakcije između biljnih proizvoda i konvencionalnih lijekova.Zbog usvajanja Dietary Supplement Health and Education Act 1994, biljni proizvodi nisu dobro regulirani od strane FDA (ureda za hranu i lijekove). Nema ni ekvivalenta postmarketing istraživanja za biljke. MEDwatch je program za liječnike, sponzoriran od strane FDA, kako bi se mogli prijaviti proizvodi pod nadzorom FDA uključujući i posebne nutricione nadomjeske. Pacijenti također mogu izvršiti slične prijave preko FDA ureda za te namjene. Konačno, iako Centar za kontrolu oboljenja istražuje hepatotoksičnost pripisanu CAM, mnogi slučajevi ostaju neprijavljeni. Zavodi za zdravstvo su održavali workshopove za CAM za oboljenja jetre s ciljem povećanja svjesnosti među populacijom i medicinarima i također poboljšanja kvalitete kontrole i istraživanje na ovom području.
 
Zaključci

Postoji povećanje uporabe CAM ( komplementarna i alternativna medicina ) kod pacijenata s bolešću jetre, a pretpostavlja se da podjednaki broj pacijenata to ne prijavljuje. Liječnici koji se bave bolestima jetre trebaju bolje razumjeti CAM, njegove potencijalne prednosti, nuspojave, i različite interakcije lijekova. Postoji eksperimentalni dokaz koji sugeriraju da CAM proizvodi imaju anti-upalne, anti-oksidacijske i imuno-modularne efekte. No ima tek nekoliko herbalnih RCT proizvoda i ti testovi pokazuju mali ili nikakav utjecaj na ishod (eliminaciju virusa, histologiju, i preživljavanje), iako postoji poneki napredak u količini enzima i subjektivnim mjerenjima. Pomanjkanje standardnih formulacija i dvojbenost aktivnih sastojaka dodatni su problemi u interpretaciji objavljenih radova. Hepatotoksičnost ostaje ozbiljna nuspojava biljnih terapija. Tako da usprkos povećanom korištenju CAM potaknutu nereguliranom industrijom, nije dobro zagovarati CAM pacijentima s bolestima jetre dok se ne pojave daljnji dokazi kvalitetnijih RCT.

Offline Ambo

 • PROFI
 • *****
 • Postova: 585
 • Karma: +26/-0
 • Spol: Muški
Odg: Fitoterapija (liječenje s biljkama)
« Odgovori #65 u: Siječanj 20, 2010, 13:49 »
REZIME

Ako vas ovo nije zbunilo u vezi s korištenjem alternative ne znam što će  :-[

Ja nakon nekoliko pročitanih knjiga i toliko oprečnih stavova više pojma nemam što je dobro, a što ne.

 :) O0

Offline Ivana Gustav

 • PROFI
 • *****
 • Postova: 557
 • Karma: +30/-11
Odg: Fitoterapija (liječenje s biljkama)
« Odgovori #66 u: Siječanj 20, 2010, 14:00 »
Svaka cast Ambo.
Za ovaj gore preparat TJ-9 (Xiao-Chai-Hutang/Sho-Saiko-To)

Citiram ovaj tekst iz clanka gore:
Nuspojave TJ-9 su rijetke ali uključuju interstialni pneumonitis (posebno kada se koristi u spoju sa interferonom za liječenje kroničnog hepatitisa) i hepato-toksičnost. Sastojak TJ-9 koji uzrokuje hepato-toksičnost
Saznali su koji sastojak uzrokuje hepatoksicnost ( gore na listi opasnih supstanica se nalazi)zove se:

Bupleurum-------- u Kineskoj medicini se koristi http://en.wikipedia.org/wiki/Bupleurum Ova biljka supstanica je povezana sa vise od jednog slucaja Otrovane jetre osobe koje su na Inteferonu. 74 slucaja su dobili Pneumonitis od njih je 16 umrlo. Bupleurum je glavni sastojak u Sho-saiko-to, drugaciji naziv Xiao chai hu tang
« Zadnja izmjena: Siječanj 20, 2010, 14:02 od Ivana Gustav »

Offline Ivana Gustav

 • PROFI
 • *****
 • Postova: 557
 • Karma: +30/-11
Odg: Fitoterapija (liječenje s biljkama)
« Odgovori #67 u: Siječanj 20, 2010, 14:24 »
REZIME

Ako vas ovo nije zbunilo u vezi s korištenjem alternative ne znam što će  :-[

Ja nakon nekoliko pročitanih knjiga i toliko oprečnih stavova više pojma nemam što je dobro, a što ne.

 :) O0

hahaha I ja se tako osjecam. Zbunjeno. Ali opet sve sto je od vece bitnosti pamtim negdje u glavi. Vise sebe ne nadjem medju proizvodima te svrhe u radnjama.... razmisljajuci humm dobro za jetru kupiti ili ne kupiti.... Ma nista. Sad sam pocela gledati i etikete na svim proizvodima  :bonk:
Koliko sodiuma koliko zeljeza pa vazem. Na to sve pazim da je male masnoce idr... Ovdje te proizvode toliko komplikuju u 3.... Ides da kupis obican kruh. E onda imas 100 vrsta bjelog, 100 vrsta crnog, pa ovih onih zitarica, oblika, tezina, sa dodanom omega, sa dodanim zeljezom, multivitaminima. bla bla... Onda dodjes da kupis slasu vode milione vrsta, okusa, vitamina, minerala... Margarin vise ni ne kupujem bas iz tog razloga .. bez masnoce od maslina, od ..... neki sto smanjuje koresterol.....
Sad mi kupovina uzima dugo vremena ali nadam se da cu se upoznati sa svim dok ne promjene opet nesto....

Ambo i svi mi zbunjeni sa ovakvim ishodima labaratoriskih institucija moramo imati pri umu da su ovi svi testovi radjeni na osnovu krvnih nalaza funkcije jetre AST, ALT .... Kao sto su i oni sami rekli da ove funkcije jetre ne moraju da budu povezane sa stanjem jetre uopste. Kod nekih ljudi sa vecim ostecenjem jetre su ovi nalazi u granicama normale ... Kako oni podizu i proglasavaju opasnu biljku ili substanicu nazalost kad neko umre, razboli se ili otruje sa njom. Dodatnim provjerama traze daljnja istrazivanja... Ostale ljekove alternative za jetru istrazuju da bi dosli do boljek lijeka ili pomagaca trenutnoj terapiji. Svi mi bi bili sretni a i oni da se nadje neka magicna biljka koja ce da smanji troskove drzavnog budjeta..... Nisu oni protiv alternative kao sto ljudi pricaju svasta. Pa i oni sami u svim ljekovima koriste i sami sastojke svih biljki i substanica...Tako su valjda dosli i do Inteferona zivotinjskim ili biljni putem ali i Ribavarinom naravno uz pomoc hemije koja opet dolazi substanica iz necega.....
« Zadnja izmjena: Siječanj 20, 2010, 14:50 od Ivana Gustav »

Offline Ambo

 • PROFI
 • *****
 • Postova: 585
 • Karma: +26/-0
 • Spol: Muški
Odg: Fitoterapija (liječenje s biljkama)
« Odgovori #68 u: Siječanj 20, 2010, 14:52 »
"Sve sto radite, RADITE NA VLASTITU ODGOVORNOST jer ne želim i ne mogu biti odgovoran za rješavanje dijagnoze i liječenja
Čaj za HEPATITIS
Lecenje: . ."

Ovako standardno izgleda recept jednog travara

No coment

 :fucka: :fucka: :fucka:

« Zadnja izmjena: Siječanj 20, 2010, 15:05 od Ambo »

Offline Ambo

 • PROFI
 • *****
 • Postova: 585
 • Karma: +26/-0
 • Spol: Muški
Odg: Fitoterapija (liječenje s biljkama)
« Odgovori #69 u: Siječanj 20, 2010, 15:03 »
Ivana

Mislim da svi jesmo svjesni da eliksira nema

Pošteno nam je rečeno kakve su nam šanse za izliječenje
Poznate su nam preporuke za zdrav život, kvalitetnu i pravilnu prehranu
Ono što dokazano djeluje  je naša terapija, no znamo da nema 100% učinka
To treba tako prihvatiti
Tražit ćemo svakako dalje, no ne kao ovce slijediti svakog tko kaže "ja imam eliksir"


Pozdrav :) O0 :)
« Zadnja izmjena: Siječanj 20, 2010, 15:08 od Ambo »

Offline davorh1

 • Učim pisati
 • *
 • Postova: 17
 • Karma: +0/-0
 • Spol: Muški
 • punk not dead yet, has cirrhosis
Odg: Fitoterapija (liječenje s biljkama)
« Odgovori #70 u: Siječanj 20, 2010, 16:03 »
   Slažem se s tobom Ivana malo sam sve i brzopleto napisao a imao sam drugo na umu reć. Totalno sam novi na forumu i potrebno mi je vremena da se uklopim i naučim pisati bitno i sažeto, no u mo0m slučaju trave nisu pomogle ni odmogle što ne znači da nekom nisu. Znam jer u to vrijeme sam svaka dva tijedna vadio krv i uspoređivao, ustvari doktor i on je bio upoznat sa mojim uzimanjem čaja. Napravio sam biopsiju koja je pokazala stadij fibroze 4/6, te se upalni proces malo smirio ali oštečenja ustvari stvaranje ožiljkastog tkiva je napredovalo i druga je biopsija koja se radi minimalno nakon dvije godine pokazala stadij fibroze 5/6, treća nakon dvije godine 6/6 ili ciroza jetre.
U prvom sam razdoblju pokušavao sa sirutkom, sa čajevima i opet ponavljam bez obzira na vanjske uticaje jetra je išla nekim svojim putem, dvije godine sam na imunosupresivima koji se uglavnom prepisuju za autoimune bolesti, dali je moja neka kombinacija, ili neotkrivena autoimuna do toga nisam došao.
U onom prvom postu htio sam ustvari reči da sam pobornik konzumacije namirnica iz podneblja u kojem živimo pa tako i ljiekovito bilje i preparati.Nisam protiv uzimanja ili umanjenja značaja prirodnih pripravaka za ozdravljenje nego mislim da kod manjih problema oni mogu pomoći dok kod večih problema nemogu tu isključivo mislim na hepatitise ne na fitoterapiju u širem smislu nego samo na hepatitis. Za placebo, to je bila mala šala, ja bih volio da sam imao alkoholni hepatitis kao što su mi u Puli i na početku rekli jer kod pitanja konzumirate li alkohol moj je odgovor bio da, tu i tamo po koje pivo no ne napijam se. Htio sam reči da ako prestaneš piti alkohol a imaš toksični hepatitis i usput si čuo za travara i on ti je preporučio čajeve i na kraju sve bude dobro kao da ništa nije bilo ljudi znaju reči da ih je čaj spasio, prije sam mišljenje da ga je apstinencija ozdravila.
pozdrav.

Offline Ambo

 • PROFI
 • *****
 • Postova: 585
 • Karma: +26/-0
 • Spol: Muški
Odg: Fitoterapija (liječenje s biljkama)
« Odgovori #71 u: Siječanj 26, 2010, 22:57 »
Hepatitis C terapija potpomognuta đumbirom
http://www.hepatos.hr/vijesti-iz-svijeta/2-vijesti-iz-svijeta/421-hepatitis-c-terapija-potpomognuta-umbirom.html

Pobijediti hepatitis C virus sa kombiniranom terapijom je mogućnost za približno pola inficiranih osoba. Ovi izgledi se poboljšavaju za one koji su u mogućnosti završiti tretman u punom trajanju sa prvobitno propisanom dozom. Kako bi završili kombiniranu terapiju sa predviđenom snagom i preporučenim trajanjem, pacijenti moraju izdržati neke potencijalno ozbiljne nuspojave. Olakšavajući jedne najučestaliju nuspojavu kombinirane terapije, đumbir može poboljšati pridržavanje hepatitis C tretmana i na taj način poboljšati šanse z eliminaciju virusa.

...Bez obzira mljackamo li ukiseljeni đumbir uz sushi, pijuckamo čaj od đumbira, grickamo licitarski kolačić ili da pijemo svijetlo đumbir pivo – đumbir može spriječiti stagnaciju u stomaku. Bez stagnacije u stomaku, eliminirana je većina izvora mučnine. Kao jedna od najučestalijih nuspojava tretmana hepatitisa C, mučnina može odvratiti nekog od pune doze kombinirane terapije. Zbog toga, đumbir ima potencijal da pomogne ljudima u toleriranju pegiliranog interferona i ribavirina – naposljetku povećavajući vjerojatnost uspješnog ishoda terapije.

INFORMIRAM

Offline tarambo

 • Junior
 • **
 • Postova: 53
 • Karma: +0/-0
Odg: Fitoterapija (liječenje s biljkama)
« Odgovori #72 u: Travanj 21, 2010, 02:13 »
vratih se opet na početak,što bi značilo da terapija ipak nije uspjela,pa kako sam se odlučila boriti,kontaktirala sam Dragu Plećka i preporučio mi je 7-HIDROKSOKUMARIN.tražila sam malo po internetu,ali taj preparat ima samo kao otrov za glodavce????pitam se što je to?zna li netko ili je čuo za tako nešto?ili možda netko vještiji s internetom?inače,ambo,onaj čovjek iz rijeke,čiji sam ti broj dala,je distributer za Plećka!sry!

Offline leonardo

 • Skoro profi
 • ****
 • Postova: 434
 • Karma: +13/-0
 • Spol: Ženski
Odg: Fitoterapija (liječenje s biljkama)
« Odgovori #73 u: Travanj 21, 2010, 13:49 »
O Tarambo - zao mi je cuti da terapija kod tebe nije uspela a jos da ti izrazim saucesce zbog smrti u porodici - jedno zlo nikad ne ide samo...
Ja licno ne poznajem taj lek a i ne verujem bas u neki uspeh alternative, ali mozda neko ima iskustva.
Sta reci? Zelim ti svu snagu da ides i boris se dalje, tu smo, za svaku podrsku!
Annamaria

Offline manuela

 • Senior
 • ***
 • Postova: 132
 • Karma: +0/-0
Odg: Fitoterapija (liječenje s biljkama)
« Odgovori #74 u: Travanj 22, 2010, 13:55 »
Saućešće, Tarambo. Poklopile se loše stvari...Žao mi je što nije sve lijepo i o.k., ali vrijeme liječi sve. Bude bolje. Ne znam ni ja kakav je to lijek, ali probaj... Plećko je navodno super lik koji zna šta radi. Drži se.

Offline Ivana Gustav

 • PROFI
 • *****
 • Postova: 557
 • Karma: +30/-11
Odg: Fitoterapija (liječenje s biljkama)
« Odgovori #75 u: Travanj 23, 2010, 13:55 »
Moje saucesce Tarambo
voljela bi da mogu da napisem nesto i da te utjesim ali iz iskustva znam da to tako ne ide..... Moras biti jaka i sacuvati sebe

O 7-HIDROKSOKUMARIN-u ja nisam nista nasla na netu. Da li je ispravano napisan naziv ? Pricamo o tretmanima odrzavanje stanja jetre ili se pokazalo da to lijeci hep c ?

Offline Johny

 • Učim pisati
 • *
 • Postova: 4
 • Karma: +0/-0
Odg: Fitoterapija (liječenje s biljkama)
« Odgovori #76 u: Rujan 28, 2015, 08:39 »
Ima kakva literatura o tome? Bio bi jako zahvalan da me usmjeri prema tome
______________________
Fitoterapija