Autor Tema: dobar dan - nova  (Posjeta: 2804 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline angie

  • Učim pisati
  • *
  • Postova: 2
  • Karma: +0/-0
dobar dan - nova
« u: Rujan 05, 2009, 22:38 »
bok!
nova sam na forumu, hep B otkriven slučajno, nemam pojma kad niti kako sam ga zaradila.
nisam nikad imala neke izražene simptome (koliko se sjećam), ili nisam na njih obraćala pažnju.
imam sto teorija (zubar, bivši partner, ozljeda...) ali nijedna nije baš sigurna, a više nije niti bitno.
rečeno mi je da sam zdravi nositelj. može li mi to netko potvrditi na osnovu nalaza:

HbaAg - poz -135,89 
anti HBS - neg - 0
anti HBC - poz  - 0,057
anti HBC-IGM - neg - 0,24
HBeAG - neg - 0,28
anti-HBe - poz - 0,039

nalazi jetre bili blago povišeni (zato sam i bila na testiranju), onda nakon cca 1 mjesec i nakon cca 10 mjeseci normalni (na gornjoj granici).


1. put:
ast - 39 (8-30)
alt - 47 (10-36)

2. put:
ast - 27
alt - 32

3. put
ast - 26
alt - 34

molim za mišljenje....kako dalje, trebam li neku terapiju....

Offline kenan_9

  • Učim pisati
  • *
  • Postova: 7
  • Karma: +0/-0
Odg: dobar dan - nova
« Odgovori #1 u: Prosinac 21, 2010, 19:52 »
Sve zavisi od PCR nalaza (broj kopija)?On je najbitniji...